Veel media-aandacht voor de verschijning van Nog lang en gelukkig


Het nieuwe boek  Nog lang en gelukkig van Laurentien van Oranje en Jeroen Smit is gisteren op feestelijke wijze gepresenteerd in Amsterdam. Voor dit boek interviewden de auteurs tien leiders (o.a. Ahmed Aboutaleb, Frans Timmermans, Neelie Kroes) over hun dilemma’s en vroegen ze 19 kinderen om advies. Bij de presentatie waren alle kinderen die aan het boek meewerkten aanwezig evenals Neelie Kroes, Marc Bolland en Merel van Vroonhoven. Vanavond is er bij RTL Boulevard een verslag van de boekpresentatie te zien en morgen zijn de auteurs te gast bij RTL Z in zaken. Daarnaast schuiven Laurentien van Oranje en Jeroen Smit op 17 mei aan bij Koffietijd.

Bekijk hieronder de trailer van Nog lang en gelukkig.

Over Nog lang en gelukkig:

Zijn onze leiders wel voldoende met de toekomst bezig? Veel ‘grote mensen’ zijn de weg een beetje kwijt. De toekomstige hoofdrolspelers kunnen ze helpen om hun kompas goed te stellen. Maar dan moeten we wel naar ze luisteren.

‘Vraag aan het hart wát je moet doen en aan je hoofd hóe je het moet doen.’ (Maaike, 10 jaar)

‘Leiders gebruiken zo vaak het woordje “ik”, realiseren ze zich wel hoeveel mensen om hen heen staan?’ (Anne Sofie, 12 jaar)

‘Als je niet gelukkig bent, doe je niet je best en draaien anderen daarvoor op.’ (Bedirhan, 9 jaar)

Laurentien van Oranje (Mr Finney) en Jeroen Smit (De prooi) praten met leiders over hun dilemma’s en vragen kinderen om advies. Hun intuïtieve, heldere wijsheid helpt volwassenen om anders te denken. Dat geldt zeker voor Thomas, die er in een spannend voorleesverhaal achter komt waarom hij veel beter naar zijn zoon Giel moet luisteren.

Gesprekken met negentien bijzondere, doodgewone kinderen en met Ben van Beurden (Shell), Paul Polman (Unilever), Herna Verhagen (PostNL), Ahmed Aboutaleb (Rotterdam), Frans Timmermans (Europese Commissie), Marc Bolland (Marks & Spencer), Merel Vroonhoven (AFM), Wiebe Draijer (Rabobank), Neelie Kroes (StartupDelta) en Feike Sijbesma (DSM).