Michael Wolff te gast bij Betrouwbare Bronnen


Afgelopen week was Michael Wolff te gast bij de podcast Betrouwbare Bronnen. Daar besprak hij onder andere zijn nieuwe boek over president Donald Trump, Aardverschuiving:

‘Ik denk dat Trump besloot zich opnieuw verkiesbaar te stellen omdat hij absoluut niet de gedachte had dat hij kon verliezen. […] In Joe Biden zag hij geen waardige concurrentie.’

Michael Wolff schreef al eerder twee boeken over president Donald Trump, namelijk Vuur en woede in het Witte Huis van Trump en Staat van beleg:

‘Ik had niet de intentie om nog een derde boek over Trump te schrijven, tot 6 januari. […] Het boek heeft te maken met de band die Donald Trump heeft met zijn fanbase. Donald Trump is een acteur. Hij heeft succes geboekt met op televisie te komen. De band die hij met zijn fanbase heeft is een deel van zijn identiteit.’

 

U luistert deze podcast aflevering hier terug.


Over Aardverschuiving:

Michael Wolff, onder Amerikaanse republikeinen de meest gevreesde journalist van het land, flikt het hem nog één keer: dieper dan ooit heeft hij weten binnen te dringen in het Witte Huis, in de inner circle van de regering van Donald Trump.
Het resultaat is Aardverschuiving. Het beschrijft de opmaat naar de presidentsverkiezingen van 3 november 2020; de avond en nacht van de verkiezingen zelf, waar we letterlijk van binnen het Witte Huis meemaken wat nog nergens is beschreven; de ontkenningen in de weken en maanden erna; de vele kansloze rechtszaken, waarbij slechts een handjevol middelmatige advocaten bereid is Trump bij te staan, onder wie Rudy Giuliani, die al meer dan drie decennia niet in een rechtbank heeft gepleit; en tot slot natuurlijk de bestorming van het Capitool op 6 januari en de manier waarop Trump die uren beleefde.
Aardverschuiving is een verbijsterend boek. Het leest als een politieke thriller, als een verhaal dat bijna onvoorstelbaar is – totdat je beseft dat het allemaal echt heeft plaatsgevonden. Michael Wolff sprak met vele mensen in de directe omgeving van Trump – en zelfs met Donald Trump persoonlijk.


Michael Wolff is de auteur van onder meer de internationale bestsellers Vuur en woede en Staat van beleg, waarvan alleen al in Nederland 60.000 exemplaren werden verkocht. Hij heeft vijf kinderen en woont in Manhattan.