‘Mythen en stoplichten’ van Alara Adilow besproken in Het Parool


Zaterdag 9 juli verscheen er een recensie van de debuutbundel van Alara Adilow, Mythen en stoplichtenin Het Parool.

Recensent Dieuwertje Mertens is positief over de bundel: Wat een eigenzinnig, indrukwekkend en intens debuut – een noodkreet die alleen in poëzie gestalte kon krijgen.’

Mertens vindt het taalgebruik van Adilow soms direct, maar ze wisselt dit af met bloemrijke beeldspraak in prachtige zinnen’.

Lees hier de recensie terug.


Over Mythen en stoplichten:

’s Avonds brei ik nieuwe stoffen aan de representaties van de vrouw die ik bij een tweedehandswinkel heb gekocht. Sommige versleten, sommige gloednieuw; nooit gedragen, in feilloze conditie weggedaan. Misschien stond het niet, of was het te prijzig. Sommige waren stoffig en bedekt met olie en bloedvlekken, opgedroogde melk die ik moest schoonpoetsen waardoor de kleuren en structuren van sommige representaties vervaagden. Ze zeggen: niemand weet wat een vrouw echt is, en niemand heeft ooit een echte vrouw gezien.

Bestel een exemplaar via onze webshop

Alara Adilow (1988) is een dichter van Somalische afkomst, woonachtig in Amsterdam. In 2019 haalde ze de finale van het NK Poetry Slam. Ze publiceerde onder andere in De Gids, Het liegend konijn, De Revisor en Tirade. Alara is geselecteerd voor de residentie voor transgender & queer personen van Museum Arnhem.