Nieuwe thriller van Simone van der Vlugt verschijnt bij Uitgeverij Prometheus


Uitgeverij Prometheus is buitengewoon blij en vereerd de nieuwe thriller van Simone van der Vlugt uit te mogen geven. Het boek verschijnt in het najaar van 2017.

Simone van der Vlugt (Hoorn, 1966) is een van de meest succesvolle en gevierde thrillerschrijvers van Nederland. Van haar boeken werden meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Haar werk is in vele landen vertaald.

Met haar thrillerdebuut De reünie maakte Simone van der Vlugt een schitterende entree in de Nederlandse literaire thrillerwereld. Daarna volgden vele andere thrillers, die al even succesvol waren.

In 2012 begon Van der Vlugt een nieuwe thrillerreeks met rechercheur Lois Elzinga in de hoofdrol. In deze reeks verschenen tot nu toe Aan niemand vertellen, Morgen ben ik weer thuis en Vraag niet waarom.

Naast haar thrillers is zij ook bekend van haar historische romans, voor zowel kinderen als volwassenen. Haar laatste twee historische romans waren De lege stad en Nachtblauw.

Vele van haar boeken kregen prijzen en nominaties:

De reünie: Nominatie NS Publieksprijs, Beste thrillerdebuut Crimezone
Het laatste offer: Nominatie NS Publieksprijs
Blauw water: De Zilveren vingerafdruk, Nominatie NS Publieksprijs, Nominatie De Gouden Strop
Op klaarlichte dag: NS Publieksprijs, Crimezone Award: beste Nederlandstalige thriller
In mijn dromen: Nominatie NS Publieksprijs
De ooggetuige: Cher Ami Award (uitgereikt door Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden)
Aan niemand vertellen: Nominatie NS Publieksprijs, Beste thriller Radio Noord-Holland, Beste thriller Vrouwenthrillers.nl, Oeuvreprijs Alkmaarse Cultuurprijs
Nachtblauw: Nominatie Hebban Award voor Beste Roman