Sommer krijgt veel media aandacht in De Telegraaf, EW magazine en Friesch Dagblad


Afgelopen week is het nieuwste boek van Berend Sommer, Gouden dagen volop in de media besproken.

De roman is door recensent Jeroen Vullings besproken in EW Magazine. Hij beschrijft het boek als een ‘hilarische kroniek’ waarin er wordt ‘gespeeld met feit en fictie.’

Ook is het boek besproken door Eline Verburg in de Telegraaf. De recensent is positief over het boek: ‘Sommer laat in zijn Gouden Dagen generaties botsen en schetst een soms hilarisch beeld van de onzekere wereld der milennials.’ Om deze reden waardeert ze het boek van Sommer met ★★★★. Verburg vindt dat Sommer ‘blootlegt waar het echt om draait: liefde, jaloezoe en macht. Of je nu een onzekere milennial bent of niet.’

Tevens werd het boek uitvoerig besproken in Friesch Dagblad. Volgens de recensent Arie Kok, weet Sommer  ‘zware onderwerpen op een lichte ironische toon te brengen’ en schrijft Sommer ‘het zo charmant op.’ Ter afsluiting van de recensie vat Kok samen: ‘Met zijn scherpe pen ontleedt Sommer het menselijke tekort, en voert hij de lezer mee naar een onverbiddelijk hoogtepunt.’

Lees hier de recensie in Elsevier Weekblad

Lees hier de recensie in de Telegraaf

Lees hier het artikel van het Friesch Dagblad


Over Gouden Dagen:

‘Eén incoherente schreeuw om aandacht, zo zal jullie generatie de geschiedenis ingaan. Ieder gevoel voor tragedie ontbreekt,’ zei Gabriël Gogel.

Hij was een man van vijftig, dus hij kon het onmogelijk begrijpen. Even aarzelde Wanda. Die ochtend had ze in zijn koffer een pistool gevonden.

‘Je bent een lafaard,’ zei ze, haar blik strak gericht op de Autobahn.

Vanuit haar ooghoek zag ze zijn onderkaak langzaam dalen. Als een kasteel van vlees zakte hij weg in de bijrijdersstoel.

Wanda gaf gas. Jaren geleden liet ze haar haar bleken om indruk te maken. Dat hoefde nu niet meer. Ze zat in haar gouden dagen.

Gouden dagen is een onthutsende roman over controleverlies, illusies en onthechting. Over mannen die worstelen met een veranderende wereld. Meedogenloos rekent Wanda Waldeck met hen af.

Bestel een exemplaar via onze webshop.

Berend Sommer (1990) schreef eerder het voor prijzen genomineerde Duchamp. Een detective en De onweerstaanbare val van Henri Furet. In zijn werk laat hij moderniteit en authenticiteit met een grimmig genoegen botsen. Hij woont en werkt in Parijs.