De stripbewerking van ‘Het achterhuis’ bij Nieuwsuur


Gisteravond is bij Nieuwsuur de zojuist verschenen stripbewerking van Het achterhuis uitgebreid besproken. In samenwerking met het Anne Frank Fonds hebben makers Ari Folman en David Polonsky het bekende dagboek  in een nieuw graphic novel-jasje gegoten. Een riskante, controversiële onderneming en niet een zonder valkuilen, maar zoals in Nieuwsuur te zien is het resultaat een groot succes. Alle aspecten van het complexe meisje Anne Frank zijn op een schitterende manier tot leven gebracht. We zien haar in een nieuw, en toch ook iconisch licht. Vooral voor een jonger publiek is het een prachtige manier om kennis te maken met deze intrigerende figuur uit de geschiedenis.

Het Nieuwsuur-item over de graphic novel van Het achterhuis is terug te kijken de site van de NPO.

Over Het achterhuis in stripvorm:

Zeventig jaar geleden werd Het Achterhuis voor het eerst gepubliceerd. Ter gelegenheid van dit jubileum verschijnt het verhaal van Anne Frank nu in stripvorm – het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen het Anne Frank Fonds Basel en de bewerkers Ari Folman en David Polonsky (beiden bekend van Waltz with Bashir).
Het unieke samengaan van originele tekst en levendige dialogen, in combinatie met de verbluffende tekenstijl, zal jong en oud onmiddellijk aanspreken en raken.
Deze stripbewerking is ook bij uitstek geschikt als eerste kennismaking met het onvergetelijke verhaal van Anne Frank.