Vanavond live te volgen: uitreiking P.C. Hooft-prijs aan Maxim Februari


Vanavond om 20.00 uur vindt de uitreiking van de P.C. Hooft-prijs plaats. De prijs wordt aan Maxim Februari uitgereikt voor zijn beschouwend proza. Voor het eerst in de geschiedenis van deze prijs is de uitreiking via een online live-uitzending te volgen, gepresenteerd door Abdelkader Benali en Aldith Hunkar. Naast de uitreiking zijn er bijdragen van onder meer Adelheid Roosen, Niña Weijers en Maartje Wortel. Klik hier om de uitreiking live te volgen.

 


In het juryrapport van de P.C. Hooft-prijs staat:

‘Op elke pagina van het boek is het tastbaar dat alleen iemand die zelf die transitie heeft doorgemaakt zó lucide, speels, humoristisch, tegendraads en niet in de laatste plaats ontroerend daarover kan schrijven. Zo kan alleen Februari dat. Onbedoeld is het een pleidooi voor literatuur, tegen een teveel, maar vooral ook tegen een te weinig ervan. De literatuur heeft het hard nodig. Alleen al voor dit boek had Februari de P.C. Hooft-prijs verdiend, al heeft hij gelukkig veel meer geschreven waarvoor deze prijs de vanzelfsprekende bekroning is.’


Maxim Februari is schrijver, filosoof en jurist. Hij schrijft romans en essays, waaronder Klont, De maakbare manDe literaire kring en De onbetrouwbare verteller.