Volop media-aandacht voor Fred Teeven


Dit weekend was Fred Teeven volop in de media om over zijn onlangs verschenen biografie Meer dan boeven vangen te spreken. Zo was hij onder andere te gast bij televisieprogramma’s Op1 en WNL op zondag – waar hij openhartig sprak over zijn carrière bij het Openbaar Ministerie en in de politiek – en werd hij op Radio 1 geïnterviewd voor het programma Spraakmakers.
U kijkt het fragment van Op1 hier terug, de uitzending van WNL hier, en luistert zijn interview op Radio 1 hier terug.

Tevens verschenen er interviews in Het Parool, Noordhollands Dagblad en Algemeen Dagblad en werd Meer dan boeven vangen besproken in de Volkskrant en de Telegraaf.


Over Meer dan boeven vangen:

Voordat Fred Teeven in 2015 aftrad als staatssecretaris van Veiligheid en Justitie vanwege de ‘bonnetjesaffaire’ _ een geruchtmakende schikking met de topcrimineel Cees H. _, domineerde hij als crimefighter jarenlang de voorpagina’s. Dat Teeven tot dusver niet heeft willen spreken over gevoelige kwesties droeg bij tot mythevorming en een vertekend beeld. In Meer dan boeven vangen vertelt hij zijn verhaal. Hij geeft voluit zijn visie over grote onderzoeken die hij als officier van justitie leidde naar de georganiseerde misdaad en oorlogsmisdrijven.

Hij blikt terug op zijn jeugd in Haarlem, zijn turbulente jaren als rechercheur bij de fiod en zijn overstap naar Justitie. Pim Fortuyn haalde hem bij Leefbaar Nederland, voor welke partij hij een jaar in de Tweede Kamer zat, en vervolgens keerde hij terug bij de rechterlijke macht en de vvd (waar hij eerder lid van was geweest). Na zijn afscheid van politiek Den Haag werd Teeven ondernemer en buschauffeur. Wat beweegt deze intrigerende man?