Voorpublicatie ‘Ons soort Amerika’ in De Groene Amsterdammer
Gisteren verscheen er in De Groene Amsterdammer een voorpublicatie van Anton Stolwijks nieuwe boek Ons soort Amerika, dat vorige week bij Prometheus verscheen. De voorpublicatie is een hoofdstuk uit het boek over nieuwe start-up bedrijven, de mensen die er werken en de wereld waar die zich in begeven: ‘Een bezoek aan het kantoor van een Amerikaanse voetbalvriend blijkt een bezoek aan de gelikte wereld van de tech-startups. En van de volgende zeepbel die op knappen staat.’
Lees het artikel hier terug.
Ons soort Amerika ligt nu in de boekhandels.
Over Ons soort Amerika:
Cambridge, Massachusetts, een kleine plaats aan de Amerikaanse oostkust. Dit stadje is de thuishaven van enkele van de beste universiteiten ter wereld – waaronder Harvard University – en geldt als een van de meest liberale en welvarende plekken van het land. Hier eet men biologisch, rijdt men elektrisch en stemt men het liefst zo links mogelijk.
Anton Stolwijk belandt in Cambridge als huisman met twee kleine kinderen. Terwijl hij met de kinderwagen door de buitenwijken van zijn nieuwe woonplaats dwaalt, dure koffie drinkt, op baby-yoga gaat en eindeloos veel schommels aanduwt, beschrijft hij op onnavolgbare wijze het leven om zich heen. Hoe houdt de Amerikaanse elite zich op de been in deze onzekere tijden?
Anton Stolwijk (1979) schreef voor onder andere De Groene Amsterdammer en Hard Gras. In 2016 verscheen zijn debuut Atjeh. Het verhaal van de bloedigste strijd uit de Nederlandse koloniale geschiedenis, dat werd genomineerd voor de ECI Literatuurprijs en de Bob den Uyl-prijs.
Over Atjeh:
‘Voorbeeldige mix van reisverslag en geschiedenis.’ de Volkskrant ****
‘Meeslepend verhaal.’ NRC Handelsblad ****
‘Laat zich lezen als een roadmovie.’ Het Parool ****
‘Literaire non-fictie van de beste soort.’ De Groene Amsterdammer