‘Voorwaardelijke liefde’ van Thierry Baudet krijgt na grote belangstelling herdruk


Wegens aanhoudende grote belangstelling krijgt de roman Voorwaardelijke liefde van Thierry Baudet een herdruk. Het boek gaat over hedendaagse man-vrouwverhoudingen en deed eerder veel stof opwaaien.

Over Voorwaardelijke liefde:

Als Gregor, een aantrekkelijke promovendus uit Amsterdam, wordt benaderd door zijn oude studievriendin Tessa en haar tweelingzus Madelon, blijkt dat dit duo een merkwaardig voorstel voor hem heeft. Ze vragen hem of hij wil bijverdienen als gezelschapsheer. Gregor is intelligent, zelfverzekerd en charmant; precies de eigenschappen waaraan de hoogopgeleide vrouw van nu behoefte heeft.
Geld verdienen door met mooie en slimme vrouwen te converseren, te flirten en soms meer: Gregor is gevleid en gefascineerd en hij besluit op het aanbod in te gaan. Het dubbelleven brengt hem echter al snel in problemen, en oude, nooit geheelde wonden uit zijn jeugd dreigen zijn ogenschijnlijk comfortabele bestaan volledig te gronde te richten.

Voorwaardelijke liefde, het eerste literaire werk van Thierry Baudet, stort de lezer in een paradoxale zoektocht naar oprechtheid en onschuld, en onderzoekt het offer van de liefde in een tijd van egoïsme. Zelden heeft ons land een romandebuut gezien waarin de moderne moraal zo genadeloos op de pijnbank wordt gelegd; waarin liefde en haat, goed en kwaad, op zo’n schokkende wijze met elkaar worden verbonden.

Voorwaardelijke liefde doet wat goede boeken horen te doen: vermaken, ontregelen en tot nadenken stemmen. We gaan nog veel van deze schrijver horen.’ Ronald Giphart

Voorwaardelijke liefde is een boek dat uitblinken in de romankunst niet schuwt. De roman grossiert in zinnen en zienswijzen die het geheugen zullen teisteren.’ Herman Busselmans

‘Bloedspannend, woedend, gedurfd en controversieel. Voorwaardelijke liefde lezen is een fysieke ervaring. Heel bijzonder, echt heel goed.’ Lisette Thooft

Thierry Baudet (1983), academicus, journalist, politicus en schrijver, studeerde rechten en geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde aan de rechtenfaculteit Leiden, en is auteur van De aanval op de natiestaat, Oikofobie en Breek het partijkartel!. Samen met Geert Mak publiceerde hij begin 2014 de bundel Thuis in de Tijd.