‘Wandellust’ is podcast van de week bij BNNVARA


De nieuwe podcast van Twan Huys, Wandellust, is BNNVARA podcast van de week! Met de podcast geeft Twan met onder andere Jan Terlouw en Tim Knol zijn wandelavontuur, wat begon met de lancering van zijn boek in maart, een vervolg geeft. De vijfdelige podcastserie is hier te beluisteren.

Uit de VARAgids:

‘Ook in Wandellust laat Huys horen een buitengewoon getalenteerd interviewer te zijn. Hij pikt subtiele details op in de uitspraken van zijn gesprekspartners, die leiden tot intieme gesprekken, zoals met de ernstig zieke Marlous Pigeaud, die openhartig vertelt over de dood van haar man en over de manier waarop ze tegen haar eigen dood aankijkt. Verweven in die gesprekken klinken beschrijvingen van de natuurgebieden en het leven dat daar te vinden is. Jan Terlouw is vertederend wanneer hij spreekt over de kalveren die de avond van tevoren met een keizersnede op zijn landgoed ter wereld zijn gekomen. Zo geeft Wandellust een combinatie van grote en kleine ontboezemingen, omgeven door fraaie natuurgebieden.’


Over Wandellust:

Twan Huys is zijn leven lang al een gepassioneerd wandelaar. Van jongs af aan ging hij met zijn ouders op pad in de heuvels van Zuid-Limburg, op zoek naar zeldzame orchideeën, ijsvogels en dassen.

In Wandellust verbreedt hij zijn horizon en beschrijft de mooiste wandelgebieden van Nederland. In een turbulent jaar vindt hij rust tijdens lange tochten, soms met zijn vader en moeder, beiden ver in de tachtig, soms met vrienden en bekenden als Herman Finkers, prinses Irene, Geert Mak en Jane Goodall.

Wandelen is uitgegroeid tot een nationale hobby. Het is altijd weer inspirerend, louterend en soms zelfs helend. Zoals Hippocrates zijn leerlingen al meer dan tweeduizend jaar geleden voorhield: ‘Wandelen is het beste medicijn.’

Voor alle miljoenen Nederlandse wandelaars schreef Twan Huys Wandellust. Hij neemt ons mee van het Springendal tot aan Tiengemeten, van de Veluwe tot aan de Schoorlse Duinen, van Terschelling naar het Limburgse Gerendal, en nog veel verder.

Twan Huys (Sevenum, 1964) is journalist en schrijver. Hij was jarenlang werkzaam als presentator van Nieuwsuur. Ook bedacht en presenteerde hij het programma College Tour. Hij publiceerde eerder onder andere de boeken Ik ben een New Yorker, Over geluk en De Clintons.

Momenteel is hij presentator van het tv-programma Buitenhof.