Wandellust, een nieuwe podcastserie van Twan Huys


Na de publicatie van zijn succesvolle boek Wandellust, waarvan inmiddels 20.000 exemplaren zijn verkocht, krijgt het wandelavontuur van Twan Huys nu een vervolg!
Met de nieuwe podcastserie Wandellust gaat Twan Huys op pad met bekende en minder bekende Nederlanders naar de mooiste natuurgebieden van het land. Zijn leven lang is Twan al een gepassioneerd wandelaar. Van jongs af aan ging hij met zijn ouders op pad in de heuvels van Zuid-Limburg op zoek naar zeldzame orchideeën, dassen en ijsvogels.
Voor miljoenen Nederlanders is wandelen uitgegroeid tot een nationale hobby.

Voor de vijfdelige podcastserie van de ANWB, Wandellust, gaat Huys nu wederom op pad met vijf bekende Nederlandsers:

Met schrijver en oud politicus Jan Terlouw wandelt hij over het landgoed van Terlouw in Twello.

Met Karina Wolkers loopt hij naar de slufter op Texel, het favoriete wandelgebied van schrijver Jan Wolkers. Hier schreef hij zijn boek Turks Fruit en verwekte er met Karina de tweeling Bob en Tom.

Nobelprijswinnaar voor scheikunde Ben Feringa is geboren in Drenthe en heeft de provincie nooit meer verlaten. Samen met Ben Feringa verdwaalt Twan langs de prachtige oevers van de Drenthse Aa.

Singer song writer Tim Knol neemt Twan mee naar het eiland de Woude in Noord Holland waar hij zijn wandelclub tracteert op een live optreden middenin het weiland.

En Marlous Pigeaud is een lezer van Twans’ boek. Marlous probeert, ondanks een ernstige ziekte, alle wandelingen uit zijn boek Wandellust te maken. Tijdens een tocht door de tuinen van het Geldersche Kasteel Rosendael vertelt Marlous haar indrukwekkende verhaal.

De vijfdelige podcastserie Wandellust van Twan Huys is vanaf 15 juli te beluisteren via: ANWB.nl/twanhuijs, Spotify, Apple Podcast, Deezer, Pocket Casts en Sticker.


Over Wandellust:

Twan Huys is zijn leven lang al een gepassioneerd wandelaar. Van jongs af aan ging hij met zijn ouders op pad in de heuvels van Zuid-Limburg, op zoek naar zeldzame orchideeën, ijsvogels en dassen.

In Wandellust verbreedt hij zijn horizon en beschrijft de mooiste wandelgebieden van Nederland. In een turbulent jaar vindt hij rust tijdens lange tochten, soms met zijn vader en moeder, beiden ver in de tachtig, soms met vrienden en bekenden als Herman Finkers, prinses Irene, Geert Mak en Jane Goodall.

Wandelen is uitgegroeid tot een nationale hobby. Het is altijd weer inspirerend, louterend en soms zelfs helend. Zoals Hippocrates zijn leerlingen al meer dan tweeduizend jaar geleden voorhield: ‘Wandelen is het beste medicijn.’

Voor alle miljoenen Nederlandse wandelaars schreef Twan Huys Wandellust. Hij neemt ons mee van het Springendal tot aan Tiengemeten, van de Veluwe tot aan de Schoorlse Duinen, van Terschelling naar het Limburgse Gerendal, en nog veel verder.

Twan Huys (Sevenum, 1964) is journalist en schrijver. Hij was jarenlang werkzaam als presentator van Nieuwsuur. Ook bedacht en presenteerde hij het programma College Tour. Hij publiceerde eerder onder andere de boeken Ik ben een New Yorker, Over geluk en De Clintons.

Momenteel is hij presentator van het tv-programma Buitenhof.