Martijn Katan is een zoon van joodse ouders die de oorlog overleefden dankzij hun moed, koelbloedigheid en een flinke dosis geluk. Katan is biochemicus, emeritus hoogleraar voedingsleer en columnist voor NRC Handelsblad. Hij schreef twee bestsellers over voeding: Wat is nu gezond? en Voedingsmythes.

Martijn Katan
Boeken van Martijn Katan
-
Geen makke schapen
Wie van mijn joodse familieleden heeft zich in de oorlog actief verzet? Martijn Katan vroeg zich dat af en ging op onderzoek. Tot zijn verbazing vond hij er maar liefst tien. …
€ 20,00 | gebonden Meer informatie -
Wat is nu gezond?
De bestseller van de onbetwiste autoriteit op voedselgebied…
€ 12,99 | paperback Meer informatie -
Voedingsmythes
We worden overspoeld met berichten over heilzame of juist schadelijke effecten van eten en drinken. Die zogenaamd gunstige effecten zijn vaak niet gebaseerd op harde wetenschap – en de veronderstelde nadelige effecten ook niet. Zo ontnemen hypes het zicht op wat voeding écht voor invloed…
€ 12,50 | paperback Meer informatie -
Geen makke schapen
Wie van mijn joodse familieleden heeft zich in de oorlog actief verzet? Martijn Katan vroeg zich dat af en ging op onderzoek. Tot zijn verbazing vond hij er maar liefst tien. …
€ 11,99 | e-boek Meer informatie -
Wat is nu gezond?
De bestseller van de onbetwiste autoriteit op voedselgebied…
€ 9,99 | e-boek Meer informatie -
Voedingsmythes
We worden overspoeld met berichten over heilzame of juist schadelijke effecten van eten en drinken. Die zogenaamd gunstige effecten zijn vaak niet gebaseerd op harde wetenschap – en de veronderstelde nadelige effecten ook niet. Zo ontnemen hypes het zicht op wat voeding écht voor invloed…
€ 7,99 | e-boek Meer informatie