De Aanval op de natiestaat

9,99

Europese eenwording en multiculturalisme hebben de nationale staat verzwakt. De soevereiniteit van het parlement wordt steeds verder ondergraven en de nationale identiteit verwatert. In de tweede helft van de twintigste eeuw is in alle West-Europese landen een sluipende aanval ondernomen op de natiestaat.
In een verrassende kritiek op de naoorlogse elites laat Thierry Baudet zien dat zonder nationale soevereiniteit de democratische rechtsstaat niet kan functioneren.
De aanval op de natiestaat neemt de lezer mee vanaf de oorsprong van moderne staten in de zestiende en zeventiende eeuw tot aan de brandende kwesties van nu: immigratie, populisme en de toekomst van Europa.

Mr. Thierry Baudet (1983) studeerde rechten en geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde, samen met Michiel Visser, de succesvolle essaybundels Conservatieve vooruitgang en Revolutionair verval. Daarnaast is hij columnist voor nrc Handelsblad. De aanval op de natiestaat is een Nederlandse bewerking van het proefschrift dat hij schreef onder Paul Cliteur en Roger Scruton.

‘Scherpzinnig en belangrijk boek.’ Theodore Dalrymple

‘Reality check voor Europa.’ Frits Bolkestein


Thierry Baudet (1983) schreef essays, romans, politieke filosofie en een inleiding in de klassieke muziek. Sinds 2017 is hij fractievoorzitter van Forum voor Democratie in de Tweede Kamer.
>

Details


Auteur(s) : Thierry Baudet
ISBN : 9789035137844
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 464
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : augustus 2012

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven