Het Alfabethuis

15,00

Het Alfabethuis is een thriller over twee Engelse piloten in de Tweede Wereldoorlog die tijdens een verkenningsvlucht boven Duitsland worden neergeschoten. Om niet in handen van de vijand te vallen nemen zij de plaats in van twee patiënten die per trein op weg zijn naar een psychiatrisch ziekenhuis. Dan blijkt dat ze door hun actie de identiteit hebben aangenomen van twee hooggeplaatste ss-officieren.

Jussi Adler-Olsen (1950) is dé ongekroonde koning van de Scandinavische misdaadliteratuur. De boeken uit zijn Serie Q meer dan 450.000 exemplaren verkocht stootten Stieg Larsson van zijn troon en worden over de hele wereld vertaald. Ook Adler-Olsens andere meesterlijke thrillers bereikten menig bestsellerlijst. De noodkreet in de fles werd bovendien onderscheiden met De Glazen Sleutel, de belangrijkste thrillerprijs van Scandinavië.

Over Het Alfabethuis:

‘Jussi Adler-Olsen beschrijft kundig en met spanning hoe handelt een mens als hij onderdrukt wordt het verblijf en de strijd om de werkelijke identiteit verborgen te houden.’ bn destem

Over de Serie Q:

‘Jussi Adler-Olsens Serie Q-boeken behoren tot het allerbeste wat de Deense misdaadthrillers deze jaren te bieden hebben.’ jyllands-posten

‘De kracht van Adler-Olsen is dat hij een stuwend verhaal weet neer te zetten. (…) Hij sleurt je door de pagina’s.’
het parool

‘De Deense thrillerschrijver heeft Stieg Larsson verslagen.’ nrc handelsblad


Jussi Adler-Olsen (1950) is dé ongekroonde koning van de Scandinavische misdaadliteratuur. De boeken uit zijn Serie Q worden over de hele wereld vertaald. Van de serie zijn in Nederland meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht.
>

Details


ISBN : 9789044621327
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 432
Editie : 8e druk
Verschijningsdatum : mei 2012

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven