Altijd weer dit leven

35,00

Vanaf zijn debuut in 1987 met de bundel Quest is Pieter Boskma niet meer uit het dichterlijke landschap weg te denken. Inmiddels verschenen van zijn hand tien, merendeels omvangrijke dichtbundels, een novelle, een verhalenbundel en een aantal bibliofiele poëzieuitgaven. Boskma’s gedichten werden opgenomen in ruim honderd bloemlezingen en vertaald in het Fries, Engels, Frans, Duits en Chinees.
Altijd weer dit leven verschijnt in het jaar waarin Pieter Boskma vijftig wordt. Het boek bevat een ruime selectie van de mooiste gedichten uit zijn omvangrijke en veeltonige oeuvre, en geeft een fraai beeld van Boskma’s ontwikkeling tot een van de vooraanstaande dichters van zijn generatie.

Schrijver en dichter Joost Zwagerman is vanaf het vroegste uur een bewonderaar en kenner van het werk van Pieter Boskma. Zij maakten in 1988 deel uit van de spraakmakende dichtersgroep de
Maximalen. Zwagerman stelde deze bundel samen en schreef een uitvoerig nawoord, waarin hij aantoont dat Boskma nog altijd een jonge hemelbestormer is, maar ook een serene leeuw met macht over het licht.


Pieter Boskma (1956) debuteerde in 1987 met de bundel Quest en is sindsdien niet meer uit het dichterlijke landschap weg te denken. Inmiddels verschenen van zijn hand tien, merendeels omvangrijke dichtbundels, een novelle, een verhalenbundel…
>

Details


Auteur(s) : Pieter Boskma
ISBN : 9789044607925
Taal : Nederlands
Uitvoering : Gebonden
Aantal pagina's : 376
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : mei 2006

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven