26,99

In Conflict onderzoeken historicus Andrew Roberts en generaal David Petraeus hoe moderne oorlogsvoering zich sinds de Tweede Wereldoorlog heeft ontwikkeld. Petraeus en Roberts beschrijven zeventig jaar aan conflicten en oorlogen, waaronder de Golfoorlog, de Joegoslavische oorlogen en de oorlogen in Afghanistan. In een steeds gevaarlijkere en complexere wereld worden generaals en politici gedwongen zich continu aan te passen aan nieuwe wapensystemen en strategieën, maar toch worden telkens opnieuw dezelfde cruciale fouten gemaakt.
De verpletterende analyse van Poetins desastreuze invasie van Oekraïne is hier het ultieme voorbeeld van, waarin de tragische consequenties van een leider die weigert te leren van de geschiedenis pijnlijk zichtbaar worden.
Conflict werpt niet alleen een kritische blik op ons recente verleden, maar vormt ook een onmisbare basis voor moderne oorlogsvoering en voor wat ons de komende decennia te wachten staat.

Andrew Roberts
is een van de bekendste en productiefste historici van Engeland, die ook in Nederland diepe indruk maakte met zijn baanbrekende en prijswinnende biografieën Napoleon de Grote, Churchill en George III. Het leven van de meest onbegrepen koning van Engeland.

In zijn militaire carrière van 37 jaar was generaal David Petraeus onder meer opperbevelhebber van de Amerikaanse troepen in Irak en leidde hij de internationale veiligheidsmacht in Afghanistan. Daarna was hij directeur van de CIA. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de meest vooraanstaande militaire strategen van onze tijd.

‘Een belangrijk boek dat de niet-ingewijde inzicht zal geven en de staatsman of geopolitieke student zal leiden.’
Henry Kissinger

‘Door de combinatie van militair leiderschap in de frontlinie en volmaakte academische nauwkeurigheid hebben generaal Petraeus en Lord Roberts een buitengewoon boek geschreven dat barst van de lessen die vakkundig uit het verleden zijn getrokken. Conflict biedt de kaart en het kompas om ons door een gevaarlijke toekomst te leiden.’
Generaal James Mattis

‘Sinds Over de oorlog van Clausewitz heeft geen enkel boek zo veel inzicht gegeven in de aard van oorlogsvoering. Conflict is diepgaand onderzocht, briljant opgebouwd, zeer vermakelijk en raakt de kern van waarom sommige landen een oorlog winnen en andere verliezen. Het is een boek dat het denken van beleidsmakers en militaire strategen voor de komende generaties zal bepalen.’
Admiraal William H. McRaven


Andrew Roberts (1963) is een van de bekendste en productiefste historici van Engeland, die ook in Nederland diepe indruk maakte met zijn baanbrekende biografieën Napoleon de Grote, Churchill en George III. Het leven van de…
>

Details


ISBN : 9789044654080
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 552
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : november 2023

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven