De Gebroeders Maxilari

14,99

Als de jonge broers Levi en Ze’ev Maxilari bij de mysterieuze juwelier Silbernberg een groot en schitterend geheim ontdekken en ze onverwachts handlangers worden in het terugdraaien van een immense oorlogsmisdaad, voelen ze dat niets meer hetzelfde zal zijn.

Tijdens de zomervakantie van 1999 maken we kennis met Levi en Ze’ev Maxilari, die samen met hun moeder proberen te overleven in het chicste gedeelte van Amsterdam-Zuid. Terwijl bij hen thuis al jaren een oorlog woedt waarin schuldeisers de deur platlopen en hun moeder haar bed niet meer uit wil komen, dromen de broers op een bankje in het Vondelpark over hun toekomst en smeden ze grootse plannen. Als ze dan onverwachts een baantje aangeboden krijgen bij de mysterieuze juwelier Silbernberg verandert hun lome zomervakantie onvoorzien in een zinderend avontuur waarin het terugdraaien van een slinkse oorlogsmisdaad centraal komt te staan.

David Pefko (1983) debuteerde in 2009 met de roman Levi Andreas. In 2011 verscheen zijn tweede roman, Het voorseizoen, waarvoor hij De Gouden Boekenuil en De Inktaap in ontvangst mocht nemen. In 2017 verscheen zijn alom geprezen roman Daar komen de vliegen. Pefko publiceerde onder meer verhalen en columns in Tirade, Hollands Maandblad, Das Magazin, De Morgen en NRC.

‘Pefko schrijft in de traditie van Jonathan Franzen en Philip Roth.’
de Volkskrant

Over Het voorseizoen:

‘Een genadeloze tijdsgeest, ijzingwekkend, spannend en vlijmscherp neergezet in een zinderende stijl.’
Juryrapport De Gouden Boekenuil

Over Daar komen de vliegen:

‘Voortreffelijke roman, vooral in sprekende details, in psychologie en plot. Ontzettend knap gedaan.’
Trouw

‘Een roman zoals je ze zelden leest in de Nederlandse literatuur.’
De Morgen

‘Een roman die je omsluit als warm badwater.’
Knack


David Pefko (1983) is de schrijver van Het voorseizoen, Daar komen de vliegen, en recent De Gebroeders Maxilari (longlist Libris Literatuur Prijs 2024). Pefko publiceerde onder meer verhalen en columns in Tirade, Hollands Maandblad, Das…
>

Details


Auteur(s) : David Pefko
ISBN : 9789044633863
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 336
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : oktober 2023

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven