De Gedichtenapotheek

20,00

Nog niet verschenen, reserveer een exemplaar

Beschikbaar op 31-10-2024

Welkom in de gedichtenapotheek, waar poëzie dient als medicijn
Houd je aan de dagelijkse dosis en lees de bijsluiter goed
Met gedichten van o.a. Louise Glück, Ellen Deckwitz, Mustafa Stitou, Rumi, Derek Walcott en Ester Naomi Perquin
Waar vind je troost na het verliezen van een dierbare? Of als je aan een ziekte lijdt? Of liefdesverdriet hebt? Wanneer je denkt dat woorden tekortschieten, kun je ze vinden in poëzie. Want gedichten zijn als vrienden: ze spreken de waarheid, soms scherp, soms verzachtend, soms met een glimlach, soms als een getuigenis van het leven, soms als een aansporing om iets te doen.
De afgelopen twintig jaar verzamelde en vertaalde Philip Huff gedichten en verzond die naar vrienden en familie, in de hoop dat het werk hun wat grip gaf op de woelige binnenwereld. De gedichtenapotheek is een bloem – lezing uit dat werk. Vijftig gedichten, elk met een eigen introductie, die resoneren met verschillende gemoedstoestanden. Van stress, somberheid en rouw tot de complexiteit van liefde en de zoektocht naar zelfacceptatie: deze gedichten van grote dichters uit binnen- en buitenland raken aan de essentie van het menselijk bestaan en geven je houvast, troost of steun in moeilijke tijden.
Philip Huff is schrijver en regisseur. Hij publiceerde vijf romans, waaronder Niemand in de stad, Wat je van bloed weet en Open, een verhalenbundel, een essaybundel, een dichtbundel en een novelle. Hij regisseerde twee korte films en werkt momenteel aan zijn eerste speelfilm als scenarist en regisseur.


Philip Huff (1984) is schrijver en regisseur. Hij publiceerde vijf romans, waaronder Niemand in de stad, Wat je van bloed weet en Open, een verhalenbundel, een essaybundel, een dichtbundel en een novelle. Hij regisseerde twee…
>

Details


Auteur(s) : Philip Huff
ISBN : 9789044657104
Taal : Nederlands
Uitvoering : Gebonden
Aantal pagina's : 160
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : oktober 2024

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven