Wat je van bloed weet

15,00

Op de openbare basisschool in Blaricum wordt de verteller van Wat je van bloed weet voor het eerst verliefd. Langs het hockeyveld ontmoet hij Cato de Witte, van wie hij weet dat zij het voor hem is. Samen doorlopen ze de middelbare school. Intussen woont hij in een groot, vrijstaand huis, met een rieten kap en een grote tuin, samen met zijn ogenschijnlijk gelukkige familie. Maar de buren kunnen niets horen.
Wat je van bloed weet gaat over opgroeien in een gewelddadig gezin, over de wording van kind tot volwassene, en over de liefde – de liefde voor Cato, maar ook voor Alexander, de jongere broer van de verteller en hun zus, Emilie. Het is een roman over machteloosheid in familieverhoudingen en over de vraag of je jezelf ooit uit die verhoudingen kunt bevrijden.
Wat je van bloed weet is Philip Huffs persoonlijkste tot nu toe.

Philip Huff (1984) is schrijver en regisseur. Eerder schreef hij onder meer de succesromans Dagen van gras en Niemand in de stad en de dichtbundel Ik meld mij af, ik meld mij aan. Wat je van bloed weet behaalde in de week van publicatie meteen de eerste plaats van De Bestseller 60 en bleef daar maandenlang in staan.

‘Huff schrijft gevoelig en behoedzaam, en het resultaat is daarom des te indrukwekkender.’
NRC ••••

‘Een mooie, pijnlijke en eerlijke roman over leven mét en overleven zonder geweld.’
De Telegraaf ****


Philip Huff (1984) is schrijver en regisseur. Hij publiceerde vijf romans, waaronder Niemand in de stad, Wat je van bloed weet en Open, een verhalenbundel, een essaybundel, een dichtbundel en een novelle. Hij regisseerde twee…
>

Details


Auteur(s) : Philip Huff
ISBN : 9789044655193
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 288
Editie : 4e druk
Verschijningsdatum : november 2023

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven