Joséphine

7,99

Joséphine beschrijft de onvoorstelbare opkomst en nog ongelooflijker ondergang van een vrouw wier energie en ambitie in haar tijd slechts werden overschaduwd door die van haar man, Napoleon Bonaparte.
Joséphine de Beauharnais (1763-1814) was een jonge weduwe die tijdens de Franse Terreur wist te ontsnappen aan de guillotine, en een van de beroemdste societyvrouwen van Frankrijk werd. Tot veler verbazing ging zij in op de avances van een kleine, zes jaar jongere, onbekende militair uit Corsica. Voor hem was zij de ideale opstap naar een grootse carrière; met haar aan zijn zijde werd hij de machtigste man van Europa, keizer van Frankrijk terwijl haar juwelenkabinet inmiddels meer diamanten bevatte dan dat van Marie Antoinette.
Maar hun geluk zou niet lang duren. Het lukte het beroemdste echtpaar van hun tijd niet om een zoon en erfgenaam voort te brengen, zodat de keizer besloot Joséphine te verlaten, waarna zij op haar 47ste moest toezien hoe haar ex-echtgenoot bij zijn nieuwe vrouw een kind verwekte.
Joséphine is een intrigerende en meeslepende biografie over de grote liefde van de kleine generaal een vrouw die nog steeds tot de verbeelding spreekt.

Historica Kate Williams (1974) volgt met deze historische biografie de grootse traditie van schitterende Engelse vertelkunst. Zij studeerde in Oxford en Londen, en verschijnt regelmatig op bbc en Channel 4. Ze publiceerde onder meer boeken over de jonge prinses Victoria, de wording van koningin Elizabeth ii, en Emma Hamilton, de minnares van Nelson.

‘Een duizelingwekkende reis door de Franse geschiedenis.’
The Telegraph

‘Kate Williams is de Cole Porter van de achttiende-eeuwse geschiedenis. Zij presenteert haar serieuze en perfecte onderzoek op een toegankelijke en speelse manier.’
The Times

‘Kate Williams is een van onze beste jonge historici.’
The Independent


Historica Kate Williams (1974) volgt met deze historische biografie de grootse traditie van schitterende Engelse vertelkunst. Zij studeerde in Oxford en Londen, en verschijnt regelmatig op BBC en Channel 4. Ze publiceerde onder meer boeken over…
>

Details


Auteur(s) : Kate Williams
ISBN : 9789035140134
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 440
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : januari 2014

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven