De Koning kun je niet spelen

8,99

‘Politiek? Dat is toch een groot theater? En politici zijn acteurs!’ In De koning kun je niet spelen wordt antwoord gegeven op deze vraag. Waarin komt een politicus overeen met een acteur? Welke toneel- en acteerwetten zijn handig voor kiezers om de politiek beter te begrijpen of zelfs te ontmaskeren? Voormalig acteur en Tweede Kamerlid Boris van der Ham toont in dit nieuwe boek een originele kijk op politiek, macht en democratie, zowel nationaal als Europees. Hij duikt in het broeierige heden en verleden van het ‘theater van de politiek’ waarin schijntegenstellingen en retoriek de boventoon lijken te voeren. Hij put uit eigen zijn eigen ervaringen in politiek Den Haag en als acteur.  Ook sprak hij met journalisten Frits Wester (RTL Nieuws) en Ferry Mingelen (NOS/Pauw & Witteman), actrice Ellen Vogel (De tweeling) en regisseur Theu Boermans (Anne, Soldaat van Oranje). De koning kun je niet spelen is een actueel en rijk geïllustreerd pleidooi voor méér en vooral beter theater in de politiek. Een must voor politici en kiezers.  

Boris van der Ham (1973, Amsterdam) studeerde geschiedenis en voltooide de Toneelacademie Maastricht. Hij was 10 jaar Tweede Kamerlid en werd tweemaal met voorkeurstemmen herkozen. Eerder verscheen van zijn hand De vrije moraal (2012), over de geschiedenis van zeden en drugs in Nederland, en Voortrekkers en baanbrekers (2007), over het referendum over de Europese Grondwet in 2005. Thans is hij o.a. Voorzitter van het Humanistisch Verbond.

Dit boek kwam tot stand in samenwerking met Perscentrum Nieuwspoort en het Nationale Toneel in Den Haag.


Boris van der Ham (1973, Amsterdam) was tien jaar Tweede Kamerlid en werd twee keer met voorkeurstemmen gekozen. Hij studeerde geschiedenis en voltooide de Toneelacademie Maastricht. Nu is hij bestuurder en staat opnieuw op de…
>

Details


ISBN : 9789035141674
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 136
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : april 2014

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven