Luisteren hoe huizen ademen

10,99

August Voois woont met vrouw en dochter in Amsterdam-Zuid. Op een dag begint zijn huis kuren te vertonen. Dat is het begin van spectaculaire gebeurtenissen. Op een wonderlijke manier maakt August een reis naar zijn verleden. Letterlijk. En daar, in zijn geboortewijk, wachten hem enkele verrassingen.

Luisteren hoe huizen ademen is een avontuurlijke roman, filosofisch, nostalgisch, satirisch, komisch en ontroerend.

Arie Storm (1963) publiceerde eerder zes romans, waarvan Afgunst en Gevoel de longlist van de AKO Literatuurprijs haalden. Ook vertaalde hij werk van Peter Ackroyd, John Banville, Verlyn Klinkenborg en H.G. Wells. Verder is hij als boekbespreker te horen in de TROS Nieuwsshow en is hij literair criticus voor Het Parool. Arie Storm woont tegenwoordig in Amsterdam, maar hij is opgegroeid in de Schilderswijk in Den Haag. Die buurt speelt een belangrijke rol in Luisteren hoe huizen ademen.

Lof voor eerder werk:

‘Arie Storm is een schrijver die alles tot inzet van zijn romankunst maakt – zijn leven, zijn schrijverschap, zijn smaak en voorkeuren, zelfs zijn persoon en persoonlijkheid.’ Peter Middendorp in Het Parool

‘Alles wat dit personage voelt, meemaakt of bedenkt, wil je lezen.’ Bas Belleman in Trouw

‘Zeer bezwerend proza waarvan je haast in trance raakt.’ Tomas Vanheste in Vrij Nederland

‘Zijn boeken zijn – ik ga nu vloeken in de kerk – hartstikke leuk om te lezen.’ Marja Pruis in De Groene Amsterdammer


Arie Storm (1963) schrijft bewonderde en geprezen romans. Eerder verschenen van hem onder andere Een diadeem van dauw, List en leed en Schoonheidsdrift. Ook schrijft hij literatuurkritiek en toneel.
>

Details


Auteur(s) : Arie Storm
ISBN : 9789044625141
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 160
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : november 2013

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven