Op het spectrum

21,99

Nog niet verschenen, reserveer een exemplaar

Beschikbaar op 29-02-2024

Een zorgzame moeder. Een zusje dat haar eigen leven wil leiden. Een vader die zijn eigen ongediagnosticeerde autisme niet onder ogen durft te komen. Heel veel mensen met goede bedoelingen en heel veel onbegrip: daaruit bestaat de jeugd van Koen Bruning. De situaties die hij schetst zijn soms pijnlijk, soms liefdevol, en onthullen de complexe realiteit van opgroeien op het autismespectrum. Tegelijkertijd houdt Bruning zijn lezers een spiegel voor. Veel van de hindernissen die mensen met autisme ervaren zijn volgens hem niet het gevolg van ‘de stoornis’, maar van de manier waarop de maatschappij reageert op mensen die van de norm afwijken.
Door middel van persoonlijke verhalen en reflecties op thema’s als klassenongelijkheid, rechtvaardigheid en mannelijk- en vrouwelijkheid biedt Bruning een uniek perspectief op de machtsdynamieken in onze samenleving en de rol die autisme hierin speelt. Op het spectrum is zowel een scherpzinnige kritiek als een pleidooi voor solidariteit. Het is een uitnodiging om verder te kijken dan onze eigen ervaringen en te streven naar een samenleving waarin niemand wordt achtergelaten.

Koen Bruning (2000) studeerde Philosophy, Politics and Economics en doet momenteel de master Journalistiek & Media aan de UvA. Eerder schreef hij het boek Samen rijk (2021) en was hij coauteur van Er is wél een alternatief (2023).

‘Koen Bruning neemt je als lezer mee in zijn hoofd en laat je dan door zijn ogen naar de wereld kijken. Dat is vaak hartverscheurend, maar bovenal indrukwekkend.’
Joris Luyendijk

‘Koen Bruning schrijft indringend over wat er tussen hemzelf en de wereld in staat. Een nieuw licht op klassenmigratie.’
Sinan Çankaya

’Een confronterend feest van herkenning.’
Zjos Dekker


Koen Bruning (2000) is student Philosophy, Politics and Economics aan de VU. Gedreven klom hij in de pen om het basisinkomen praktisch uit te werken.
>

Details


Auteur(s) : Koen Bruning
ISBN : 9789044655407
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 208
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : februari 2024

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven