De Romantische orde

25,99

We leven nog steeds in de Romantiek en het lukt ons niet ons daaraan te ontworstelen. Mensen verlangen ernaar zichzelf te zijn en ze verlangen naar roes en het exotische. De liefde is la grande affaire de la vie. Het romantisch nationalisme staat hoog op de agenda van de multiculturele samenleving en een verenigd Europa.

In De romantische orde zet Maarten Doorman uiteen dat de kracht van de Romantiek schuilt in haar dynamiek. Het boek is een synthese van ideeëngeschiedenis en cultuurfilosofie dat de historische achtergrond van enkele hedendaagse debatten en dilemma’s toont. Het werpt een nieuw licht op de hedendaagse cultuur en op onszelf.

‘In De romantische orde wil filosoof Maarten Doorman laten zien dat het romantische nog steeds overal in onze cultuur is terug te vinden.’ Arnold Heumakers, De Groene Amsterdammer

‘Je zou willen dat Doorman de tijd kreeg om zich nog een paar jaartjes op te sluiten in zijn studeerkamer om nog wat verder door te denken en schrijven. Het zou ongetwijfeld meer (…) prikkelende boeken opleveren die aan het denken zetten over de verwarrende tijd waarin wij leven.’ Eindhovens Dagblad


Maarten Doorman is behalve dichter filosoof en essayist. Zijn laatste boeken zijn Dichtbij en ver weg (2018, essays) en De navel van Daphne (2016, over beeldende kunst en engagement).
>

Details


Auteur(s) : Maarten Doorman
ISBN : 9789035126282
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 288
Editie : 4e druk
Verschijningsdatum : maart 2004

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven