11,99

Ontmoet de families Jones, Iqbal en Chalfen. Drie families aan het eind van de twintigste eeuw, alle drie min of meer Engels, allen persoonlijk, historisch en genetisch bij elkaar betrokken.
De families hebben verschillende huidskleuren, verschillende godsdiensten en een verschillend koloniaal verleden, maar ze hebben één ding gemeen: ze wonen samen in een kleine buurt in Londen, waar racisme en extremisme oplaaien.
In Witte tanden vatten Archibald Jones en Smad Iqbal – de een geboren en getogen Brit, de ander afkomstig uit Bangladesh – een diepe vriendschap voor elkaar op, die ontstaat in de Tweede Wereldoorlog en die vijftig jaar standhoudt.
Witte tanden bevat de geëngageerde geschiedenis van de afgelopen halve eeuw in het steeds veranderende, veelkleurige Engeland en vertelt het sprankelende en humoristische verhaal van een opmerkelijke vriendschap.

Zadie Smith is van Jamaicaans-Britse afkomst en studeerde in Cambridge. Voor haar debuut Witte tanden kreeg ze de Whitbread-literatuurprijs. Met haar roman Over schoonheid werd ze genomineerd voor de Man Booker Prize en won ze de Orange Prize.

Witte tanden is een satirische minderhedensoap (…) virtuoos geschreven, bij vlagen zelfs briljant.’ NRC Handelsblad

‘Verrassende, rijke debuutroman met een rushdiaanse verhaallijn. De grote thema’s van de twintigste eeuw, immigratie, multiculturalisme, traditie en godsdienst, worden met trefzekere vaart – en met humor en ironie – beschreven.’ Vrij Nederland

‘Niet alleen een van de beste boeken die we in jaren hebben gelezen, maar een van de beste boeken ooit.’ Juryrapport Whitbread-literatuurprijs


Zadie Smith (1975) is de auteur van zes romans en diverse essays en verhalen. Ze won onder meer de James Tait Black Memorial Prize, de Orange Prize for Fiction, de Whitbread First Novel Award en de…
>

Details


Auteur(s) : Zadie Smith
ISBN : 9789044634037
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 400
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : februari 2017

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven