De langverwachte tweede roman van literair talent Mano Bouzamour, Bestsellerboy, die vanaf gisteren in de boekhandel ligt, zal vanmiddag groots gelanceerd worden. De eerste exemplaren zullen in ontvangst worden genomen door Robert Alberdingk Thijm, Norbert ter Hall en Tommy Wieringa.

Met zijn nieuwe roman bewijst Bouzamour zijn literaire meesterschap en durf. Dit boek vertelt het verhaal van Mohamed Zebbi, een straatjongen die alles op alles zet om zijn grootste droom waar te maken, de literaire wereld bestormen. Dit tot afschuw van zijn ouders en vrienden. Deze verstoten hem, waardoor hij op zoek moet naar een nieuw thuis in de grote stad.

De komende tijd zal Mano Bouzamour veelvuldig in de media te zien zijn naar aanleiding van de verschijning van zijn nieuwe boek. Er zullen uitgebreide interviews met de auteur verschijnen in Het Parool, Trouw, de Volkskrant, en Algemeen Dagblad. Ook zal Bouzamour te horen zijn bij NPO radio 1 in het programma Nooit meer slapen en bij Nieuws en Co. LINDALibelle en Margriet zullen eveneens aandacht besteden aan het spraakmakende nieuwe boek. Op TV zal Bouzamour te zien zijn bij Vijf uur live, VPRO Boeken en Pauw.

De belofte van Pisa, de debuutroman van Mano Bouzamour (1991), stond enige tijd in de bestseller top 60 en de film-, theater- en hoorspelrechten werden verkocht.


Over Bestsellerboy:

Mohamed Zebbi, een jongen van de straat, heeft één droom: de literaire wereld bestormen. Wanneer zijn debuutroman Mohamed, de proleet verschijnt, is zijn naam in één klap gevestigd. Maar zijn ouders zetten hem uit huis, en door zijn vrienden wordt hij verstoten. Hier begint zijn zwerftocht door Amsterdam op zoek naar een thuis.
Bestsellerboy is een betoverende, opwindende en geestige roman. Een stormachtig verhaal vol seks, spanning en eenzaamheid. Over de liefde, idealen en verscheurdheid van een jonge stadsbewoner.
Met Bestsellerboy bewijst Mano Bouzamour definitief zijn bravoure, durf en literaire meesterschap.

Mano Bouzamour (1991) schreef De belofte van Pisa, in 2014 de bestverkochte debuutroman van Nederland. De film-, theater- en hoorspelrechten van het boek zijn verkocht, net als de Duitse en Spaanse vertaalrechten. Op het moment beleeft De belofte van Pisa de 21ste druk.
Mano geeft met grote regelmaat lezingen over literatuur in Nederland en Duitsland, op scholen en universiteiten.
De belofte van Pisa wordt verfilmd door producent Rolf Koot, de maker van All Stars en Lek. Norbert ter Hall neemt de regie op zich en Robert Alberdingk Thijm (A’dam-E.V.A. en Dunya en Desie) schrijft het scenario. Mano is intensief betrokken bij de scriptontwikkeling. De opnames zullen in de herfst van 2018 plaatsvinden.

Over De belofte van Pisa:

‘Mano kan fantastisch verhalen vertellen.’ – Joris Luyendijk

‘Een verhaal met schwung, humoristische en spitse dialogen en zinnen die doorspekt zijn met swingende straattaal. Bouzamour jongleert met zijn woorden, een speels Nederlands dat in de literatuur van harte welkom is.’ – NRC Handelsblad ••••

‘Een nieuwe en krachtige stem in de literatuur. Politieke correctheid zal nooit meer hetzelfde zijn.’ – Herman Koch

‘Aan de vitaliteit van zijn kunstige taal laat zich bovenal Bouzamours talent aflezen.’ – Frankfurter Allgemeine Zeitung

‘Veel gelachen, en vooral complimenten omdat het zo fucking goed geschreven is.’ – Kluun

‘De gouden combinatie: supergeil en retegoed.’ – Ronald Giphart

‘Knetteren doet dit coming-of-ageverhaal – gesitueerd in het bezield beschreven Amsterdam – dankzij Bouzamours schrijftrant. Wervelend en vermakelijk.’ – Knack ****

‘Mano Bouzamour is een talentvolle schrijver. Hij is intelligent, charmant en heeft ook nog eens de looks van een filmster.’ – Leon de Winter

Ook interessant



Mirthe van Doornik geïnterviewd in Het Parool

Mirthe van Doornik geïnterviewd in Het Parool

Afgelopen dinsdag verscheen een interview met Mirthe van Doornik in Het Parool, naar aanleiding van haar nieuwe roman Een tafel bij het raam. Ze vertelt over haar ervaring met long…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

Deepti Kapoor en Esther Verhoef in de VN Detective & Thrillergids

Onlangs verscheen de VN Detective & Thrillergids met onder andere een waardering van vier sterren voor Kapoors Tijd van zonde en vijf sterren voor Verhoefs Alter ego.  Volgens VN is Tijd…

Lees verder >
★★★★ en ★★★★★ voor Yuerans ‘De spijker’

★★★★ en ★★★★★ voor Yuerans ‘De spijker’

Afgelopen zaterdag ontving Zhang Yuerans De spijker vier sterren in de Volkskrant. Yueran wordt geprezen om haar treffende beeldspraak en het geleidelijk omcirkelen van het thema, een stijl kenmerkend voor…

Lees verder >
★★★★ voor Willem Melchings ‘De zelfdenker’ in NRC

★★★★ voor Willem Melchings ‘De zelfdenker’ in NRC

Afgelopen vrijdag verscheen een recensie met vier ballen voor Willem Melchings De zelfdenker in NRC. In de recensie wordt inhoudelijk ingegaan op het gedachtegoed van Karel van het Reve en Melchings…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

Herman Tjeenk Willink te gast bij Buitenhof

Herman Tjeenk Willink was afgelopen zondag te gast bij Buitenhof om zijn nieuwe boek Het Tij tegen te bespreken. In de uitzending uit en onderbouwt de oud-politicus zijn zorgen over…

Lees verder >
Frits van Oostrom presenteert ‘De Reynaert’ bij afscheid van Universiteit Utrecht

Frits van Oostrom presenteert ‘De Reynaert’ bij afscheid van Universiteit Utrecht

Afgelopen vrijdag verscheen De Reynaert. Leven met een middeleeuws meesterwerk van Frits van Oostrom en nam hij tevens afscheid als universiteitshoogleraar van de Universiteit Utrecht. In totaal was Van Oostrom…

Lees verder >
Ruud Koopmans te gast op NPO Radio 1

Ruud Koopmans te gast op NPO Radio 1

Afgelopen zondag was Ruud Koopmans te gast bij WNL In de kantine op NPO Radio 1, naar aanleiding van zijn nieuwste boek De asielloterij. In de uitzending pleit hij voor…

Lees verder >
★★★★ in Trouw voor Rob Vreekens ‘Een heidens karwei’

★★★★ in Trouw voor Rob Vreekens ‘Een heidens karwei’

Vorige week woensdag ontving Een heidens karwei van Rob Vreeken een lovende recensie met maar liefst vier sterren in Trouw. Een week eerder besprak Vreeken het boek in zijn bijbehorende…

Lees verder >