Libris reikt ook dit jaar weer de prijs voor Mooiste Boekomslag uit. Stemmers kunnen kiezen uit 20 voorgeselecteerde omslagen of een zelfgekozen omslag nomineren. In de voorselectie zitten dit jaar 3 omslagen van Uitgeverij Prometheus: de omslagen van Anne Frank, Het achterhuis (in stripvorm); Raphaëlle Giordano, Je tweede leven begint als je begrijpt dat je er maar één hebt; en Sarah Perry, Het monster van Essex.

Stemmen doe je hier. Dit kan tot en met 8 januari 208. Door te stemmen maak je kans op een boekenbon ter waarde van €50,-. Je kunt ook zelf een omslag nomineren door een ISBN-nummer in te vullen. De winnaar zal worden bekendgemaakt op 22 januari.

 

Meer over Het achterhuis (in stripvorm):

Ontwerper omslag: DPS Design & Prepress Studio in samenwerking met illustrator David Polonsky

Zeventig jaar geleden werd Het Achterhuis voor het eerst gepubliceerd. Ter gelegenheid van dit jubileum verschijnt het verhaal van Anne Frank nu in stripvorm – het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen het Anne Frank Fonds Basel en de bewerkers Ari Folman en David Polonsky (beiden bekend van Waltz with Bashir).
Het unieke samengaan van originele tekst en levendige dialogen, in combinatie met de verbluffende tekenstijl, zal jong en oud onmiddellijk aanspreken en raken.
Deze stripbewerking is ook bij uitstek geschikt als eerste kennismaking met het onvergetelijke verhaal van Anne Frank.


Meer over Je tweede leven begint als je begrijpt dat je er maar één hebt:

Ontwerper omslag: Janine Jansen

Camille leidt een plezierig leven. Ze heeft een leuke man, een fantastische zoon en een interessante baan. Maar toch mist er iets. De artistieke carrière die ze altijd wilde is er nooit van gekomen en ze is de huiselijke ruzietjes meer dan zat. Wanneer ze dan ook bij toeval de ‘routinoloog’ Claude ontmoet, besluit ze haar lot in zijn handen te leggen. Camille krijgt verschillende opdrachten van Claude die bedoeld zijn om haar routine te doorbreken. Ze probeert allerlei nieuwe dingen, waardoor de relaties met haar man, zoon, moeder en collega’s zichtbaar verbeteren.

Camille merkt dat ze zelf ook verandert. Eindelijk staat ze zichzelf toe haar eigen droomleven te leiden: ze wakkert haar artistieke aspiraties aan en begint een eigen bedrijf, dat een daverend succes wordt. Door Claudes therapie krijgt ze het zelfvertrouwen en de vastberadenheid om tegenslagen en teleurstellingen te overwinnen én krijgt ze haar ticket naar een nieuw leven.

Je tweede leven begint als je begrijpt dat je er maar één hebt is een enthousiasmerend boek over het omgooien van je levensfilosofie en het herzien van de dingen die je leven de moeite waard maken. Een inspirerende roman die bewijst dat iedereen zijn droomleven kan leiden, zolang je het maar toelaat.

Raphaëlle Giordano (1974) is schrijfster en expert op het gebied van creativiteit en persoonlijke ontwikkeling. Je tweede leven begint als je begrijpt dat je er maar één hebt is haar debuutroman.

‘Raphaëlle Giordano leert ons hoe we tot adem kunnen komen en van het leven kunnen leren houden.’ Madame Figaro

‘Een heerlijke feelgoodroman!’ Marie France


Meer over Het monster van Essex:

Ontwerper omslag: Profile Books / DPS Design & Prepress Studio

Londen 1893: de nog jonge weduwe Cora Seaborne begint een nieuw leven. Met haar onhandelbare (want autistische) puberzoon Francis en diens even stoere als charmante gouvernante neemt ze haar intrek in het stadje Colchester. Tijdens haar enerverende ontdekkingstochten door de ruige natuur van Essex, op zoek naar een mythisch zeemonster dat het nabijgelegen Aldwinter zou terroriseren, ontmoet ze de steile en stugge dorpsdominee William Ransome, die aanvankelijk niets moet hebben van deze onconventionele dame uit de Londense society met haar bizarre voorliefde voor monsters en fossielen. De oerkrachten van aantrekking en afstoting die daarbij loskomen, dreigen hun beider leven volledig te ontwrichten.
Tegen de achtergrond van de stormachtige ontwikkelingen in de medische wetenschap en de gepassioneerde strijd tegen de levensgevaarlijke huisvesting van de Londense armen, heeft Sarah Perry een roman geschreven met een hele stoet onvergetelijke personages en spannende plotwendingen die over elkaar heen blijven buitelen, in een frisse en prikkelende stijl die wemelt van de pakkende beelden: topliteratuur vol schrijnende en soms ook lyrische momenten, die toch speels en onderhoudend blijft.

Sarah Perry (Essex, 1979) recenseert literatuur voor The Guardian en The Financial Times. Het monster van Essex was een fenomenale bestseller in Engeland en Boek van het Jaar bij de British Book Awards 2017, Waterstones Boek van het Jaar 2016, en het werd genomineerd voor acht andere prijzen, waaronder de Costa Novel Award 2017 en de Baileys Women’s Prize for Fiction 2017. Perry woont in Norwich.

‘Een van de meest memorabele historische romans van de afgelopen tien jaar.’ The Sunday Times

Het monster van Essex is een prachtige roman over de werking van het leven, de liefde en het geloof, over wetenschap, religie, geheimen, mysteries en de ingewikkelde en onverwachte grilligheid van het menselijk hart. Het is zo goed geschreven dat de pagina’s van binnenuit verlicht lijken te zijn. Zodra ik het uit had, begon ik opnieuw.’ Helen Macdonald, auteur van De h is van havik

‘Met haar historische fictie bereikt Perry het vrijwel onmogelijke: een roman met daarin een wereld die geheel overeenkomt met de tijd waarin het verhaal zich afspeelt, maar haar personages zijn even modern als in overeenstemming met hun eigen tijd. Voor een tweede roman is het een schitterende prestatie, waarvoor ze veel nominaties voor prijzen mag verwachten.’ The Independent

 

 

 

 

Ook interessant



Zomerinterview in NRC met Annet Mooij

Zomerinterview in NRC met Annet Mooij

Van Annet Mooij verscheen in november vorig jaar Alles gaat op vroeger terug, de biografie van Ischa Meijer. In een interview in NRC ging zij in gesprek met Jaap Cohen,…

Lees verder >
Dick Welsink in De Taalstaat over Daan Zonderland

Dick Welsink in De Taalstaat over Daan Zonderland

In De Taalstaat van NPO Radio 1 draait het allemaal om taal. Radiomaker Frits Spits interviewt bekende schrijvers en dichters, en vragen over taal worden beantwoord. Afgelopen zaterdag was Dick…

Lees verder >
Interview Carolien Boender in Reformatorisch Dagblad

Interview Carolien Boender in Reformatorisch Dagblad

Historicus Carolien Boender sloot zich na haar master in 2014 aan bij een groep wetenschappers die zich opnieuw bezig gingen houden met de periode 1750-1850 in de Nederlandse geschiedenis. Zelf…

Lees verder >
Interview met Lale Gül in Trouw

Interview met Lale Gül in Trouw

Aan de hand van de tien geboden werd Lale Gül door Arjan Visser geïnterviewd voor Trouw. Afgelopen mei verscheen Ik ben vrij, het tweede boek van deze schrijfster, bekend van…

Lees verder >
•••• in NRC voor ‘De wentelende eeuw’ van Niek van Sas

•••• in NRC voor ‘De wentelende eeuw’ van Niek van Sas

Niek van Sas, oud-hoogleraar geschiedenis, neemt in zijn nieuwe boek De wentelende eeuw de lezer mee door de veelbewogen negentiende eeuw van Nederland. Dit doet hij aan de hand van…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

Marijn Kruk in de media

Voormalig correspondent en journalist Marijn Kruk neemt in zijn onlangs verschenen boek Opstand de lezer mee door het Europa anno nu, waar rechts-populistische bewegingen steeds meer in populariteit toenemen. Voor…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

‘Caledonian Road’ van Andrew O’Hagan ••••• in NRC

De Schotse schrijver Andrew O’Hagan schreef in zijn roman Caledonian Road over de Londense upper class en zijn twijfelachtige handel en zaken. NRC-recensent Michel Krielaars las het boek en waardeerde het met…

Lees verder >
Michael Cunningham in de media en te gast in De Balie

Michael Cunningham in de media en te gast in De Balie

Michael Cunningham beschrijft in zijn nieuwe boek Dag een kleinschalig maar intens gezinsdrama, heel iets anders dan de familiesaga over eerdere generaties die hij in eerste instantie voor ogen had.…

Lees verder >