Afgelopen vrijdag verscheen een interview met Michael Wolff in de Volkskrant naar aanleiding van zijn nieuwe boek Staat van beleg. Trump onder vuur. Michael Persson sprak met de smaakmakende journalist in New York over zijn vervolg op Vuur en woede, opnieuw een min of meer chronologisch verslag van de tumultueuze ontwikkelingen in het Witte Huis onder Trump:

‘Het is een tegenverhaal. Het verhaal tot dusver was dat Trump een sterke man is, dat de wateren zich voor hem splijten, dat niemand hem wat kan maken. Mijn boek schetst het tegendeel. Dit is een man die de baan niet aan kan, die niet eens de meest basale kwaliteiten heeft om in deze baan te overleven.’

U kunt het hele interview hier teruglezen.


Over Staat van beleg: 

Een jaar na Donalds Trumps verkiezingsoverwinning schreef Michael Wolff het onthutsende verhaal van het Witte Huis dat overmeesterd wordt door controversie, chaos en ongekende rivaliteit. Het sensationele Vuur en woedeomvatte de eerste fase van de regering-Trump. Staat van beleg is Wolffs even relevante als explosieve opvolger daarop, over een presidentschap dat van bijna iedere kant onder vuur genomen wordt.

Aan het begin van zijn tweede jaar als president is de situatie voor Trump compleet anders. Hij wordt niet langer beteugeld door ervaren adviseurs en handelt impulsiever en nonchalanter dan ooit. Maar de raderen van de rechtsstaat draaien onverbiddelijk door: Robert Muellers heksenjacht achtervolgt Trump elke dag en openbaar aanklagers duiken in zijn zakelijke aangelegenheden. Velen in het politieke etablissement – zelfs binnen zijn eigen regering – hebben zich tegen hem gekeerd en zijn vastberaden hem neer te halen. De democraten zien hun overwinning gloren in de polls en durven zelfs te hopen op een afzetting. Ondertussen waant Trump zich onschendbaar.

Staat van beleg schetst een alarmerend en onuitwisbaar portret van een president zoals er geen andere is. Omgeven door vijanden en blind voor onraad is Trump een razende, zelfvernietigende inferno – en de meest betwiste leider in de Amerikaanse geschiedenis.

Michael Wolff (1953) is Amerikaans auteur en journalist. Hij schrijft voor onder andere usa TodayVanity Fair en The Guardian. In 2018 schudde hij Amerika én de rest van de wereld op met zijn bestseller Vuur en woede.

Over Vuur en woede:

‘Fake book of a mentally deranged author!’

Donald Trump

Vuur en woede is een sluw, hilarisch portret van een oppervlakkige man, wiens zwarte gat van een behoeftig, hebzuchtig ego de wereld praktisch gezien heeft verzwolgen.’

the Guardian

Vuur en woede wervelt en swingt.’

NRC handelsblad

 

 

 

Ook interessant



Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

Vier ballen voor Willem Melchings ‘De zelfdenker’ in NRC

Afgelopen vrijdag verscheen een recensie met vier ballen voor Willem Melchings De zelfdenker in NRC. In de recensie wordt inhoudelijk ingegaan op het gedachtegoed van Karel van het Reve en Melchings…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

Herman Tjeenk Willink te gast bij Buitenhof

Herman Tjeenk Willink was afgelopen zondag te gast bij Buitenhof om zijn nieuwe boek Het Tij tegen te bespreken. In de uitzending uit en onderbouwt de oud-politicus zijn zorgen over…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

Frits van Oostrom presenteert ‘De Reynaert’ bij afscheid van Universiteit Utrecht

Afgelopen vrijdag verscheen De Reynaert. Leven met een middeleeuws meesterwerk van Frits van Oostrom en nam hij tevens afscheid als universiteitshoogleraar van de Universiteit Utrecht. In totaal was Van Oostrom…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

Ruud Koopmans te gast op NPO Radio 1

Afgelopen zondag was Ruud Koopmans te gast bij WNL In de kantine op NPO Radio 1, naar aanleiding van zijn nieuwste boek De asielloterij. In de uitzending pleit hij voor…

Lees verder >
★★★★ in Trouw voor Rob Vreekens ‘Een heidens karwei’

★★★★ in Trouw voor Rob Vreekens ‘Een heidens karwei’

Vorige week woensdag ontving Een heidens karwei van Rob Vreeken een lovende recensie met maar liefst vier sterren in Trouw. Een week eerder besprak Vreeken het boek in zijn bijbehorende…

Lees verder >
Alara Adilow met ‘Mythen en stoplichten’ genomineerd voor De Grote Poëzieprijs 2023

Alara Adilow met ‘Mythen en stoplichten’ genomineerd voor De Grote Poëzieprijs 2023

De bundel Mythen en stoplichten van Alara Adilow is genomineerd voor De Grote Poëzieprijs 2023. Deze prijs wordt uitgereikt aan de beste Nederlandstalige bundel van het afgelopen jaar. Gisteravond werden de dichters…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

Herman de Coninckprijs voor ‘Mythen en stoplichten’ van Alara Adilow

Gisteren, op Wereld Poëziedag, werd bekendgemaakt dat Mythen en stoplichten van Alara Adilow is bekroond met De Herman de Coninckprijs 2023. Wij feliciteren haar van harte met het winnen van…

Lees verder >
Dai Carter bij Jinek en in Het Parool

Dai Carter bij Jinek en in Het Parool

Afgelopen vrijdag was Dai Carter te gast bij Jinek om het te hebben over zijn nieuwste boek, Mentale kracht. Zaterdag volgde een mooi interview door Robert Vuijsje in Het Parool,…

Lees verder >