Onkrijgbaarheid van Tim Krabbé werd de afgelopen weken uitgebreid besproken in de media. Onder andere De Groene Amsterdammer, de Volkskrant en Trouw schreven lovend over de nieuwste roman van Krabbé.

De Volkskrant ★: ’Onkrijgbaarheid is een ouderwets lekkere Krabbé met een boeiende literaire onderstroom. Dit verhaal over een voorbestemde liefde is onbetwist zijn meest romantische boek.’’

De Groene Amsterdammer: ”Deze roman formuleert een schrijfprogramma datje tegenwoordig niet vaak meer tegenkomt. Zwijgzaamheid en verlangen. Woede en vergetelheid. Met een schrijver die grossiert in laconiek en krachtig schrijven…”

Trouw:Onkrijgbaarheid bezit een kwaliteit die je alleen in goede literatuur aantreft: het raakt aan iets wezenlijks, maar je kunt het niet helemaal krijgen.”

Daarnaast werd Krabbé onder andere geïnterviewd door AD Mezza, waar hij vertelde dat hij twee jaar aan zijn roman heeft gewerkt. ‘Ik denk dat ik tussen de zestig en tachtig versies heb gemaakt. Tot het bittere eind ben ik bezig met het herverkavelen, verschuiven en wegstrepen van woordjes. Ik wil mijn kunnen waarmaken. Ik denk dat ik in de loop der jaren steeds iets beter ben geworden.’

Lees hier de recensie van de Volkskrant.

Lees hier de recensie van De Groene Amsterdammer.

Lees hier de recensie van Trouw. 

 

Over Onkrijgbaarheid:

Ze was teruggekomen! Daar stond ze. Haar bovenlichaam was onzichtbaar achter het houten bovendeel van de vestibuledeur, haar voeten waren zichtbaar door het glas van het benedendeel. Hij hoefde maar naar die deur te gaan om haar te hebben.
Maar de bel ging niet. Ze belde niet aan.
Wat moest hij doen? Deze kans grijpen om haar toch niet kwijt te zijn? Deze kans grijpen om haar van hem te verlossen?
Zij wist ook niet wat ze moest doen. Die voetjes stonden daar zeker al een minuut. De bel ging niet. Zij deed niets, hij deed niets. Hij martelde haar. Die voetjes martelden hem. Die voetjes! Oneindig kwetsbaar en lief.
Wat te doen?

Bestel een exemplaar via onze website.

Tim Krabbé (1943). Zijn boeken werden in zestien talen vertaald en een aantal ervan is verfilmd. Tot zijn bekendste romans behoren De Renner, Het Gouden EiVertragingDe Grot, Kathy’s Dochter en Marte Jacobs.

Ook interessant



Zomerinterview in NRC met Annet Mooij

Zomerinterview in NRC met Annet Mooij

Van Annet Mooij verscheen in november vorig jaar Alles gaat op vroeger terug, de biografie van Ischa Meijer. In een interview in NRC ging zij in gesprek met Jaap Cohen,…

Lees verder >
Dick Welsink in De Taalstaat over Daan Zonderland

Dick Welsink in De Taalstaat over Daan Zonderland

In De Taalstaat van NPO Radio 1 draait het allemaal om taal. Radiomaker Frits Spits interviewt bekende schrijvers en dichters, en vragen over taal worden beantwoord. Afgelopen zaterdag was Dick…

Lees verder >
Interview Carolien Boender in Reformatorisch Dagblad

Interview Carolien Boender in Reformatorisch Dagblad

Historicus Carolien Boender sloot zich na haar master in 2014 aan bij een groep wetenschappers die zich opnieuw bezig gingen houden met de periode 1750-1850 in de Nederlandse geschiedenis. Zelf…

Lees verder >
Interview met Lale Gül in Trouw

Interview met Lale Gül in Trouw

Aan de hand van de tien geboden werd Lale Gül door Arjan Visser geïnterviewd voor Trouw. Afgelopen mei verscheen Ik ben vrij, het tweede boek van deze schrijfster, bekend van…

Lees verder >
•••• in NRC voor ‘De wentelende eeuw’ van Niek van Sas

•••• in NRC voor ‘De wentelende eeuw’ van Niek van Sas

Niek van Sas, oud-hoogleraar geschiedenis, neemt in zijn nieuwe boek De wentelende eeuw de lezer mee door de veelbewogen negentiende eeuw van Nederland. Dit doet hij aan de hand van…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

Marijn Kruk in de media

Voormalig correspondent en journalist Marijn Kruk neemt in zijn onlangs verschenen boek Opstand de lezer mee door het Europa anno nu, waar rechts-populistische bewegingen steeds meer in populariteit toenemen. Voor…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

‘Caledonian Road’ van Andrew O’Hagan ••••• in NRC

De Schotse schrijver Andrew O’Hagan schreef in zijn roman Caledonian Road over de Londense upper class en zijn twijfelachtige handel en zaken. NRC-recensent Michel Krielaars las het boek en waardeerde het met…

Lees verder >
Michael Cunningham in de media en te gast in De Balie

Michael Cunningham in de media en te gast in De Balie

Michael Cunningham beschrijft in zijn nieuwe boek Dag een kleinschalig maar intens gezinsdrama, heel iets anders dan de familiesaga over eerdere generaties die hij in eerste instantie voor ogen had.…

Lees verder >