Vanmorgen waren Laurentien van Oranje en Jeroen Smit, auteurs van het onlangs bij Uitgeverij Prometheus verschenen Nog lang en gelukkig, te gast bij Koffietijd. Tijdens de uitzending spraken Laurentien van Oranje en Jeroen Smit onder andere over de inspiratie voor hun boek en over hun idee dat volwassenen vaker naar de adviezen van kinderen zouden moeten luisteren. Voor Nog lang en gelukkig interviewden de auteurs tien moedige leiders over hun dillema’s. Koffietijd-presentatrice Pernille la Lau noemt hun verhalen ‘openhartig en kwetsbaar’.

Er is veel media-aandacht voor Nog lang en gelukkig. Zo waren de auteurs al te gast bij RTL Z in zaken en werd er door RTL Boulevard, Shownieuws en Blauw Bloed aandacht besteed aan de lancering van het boek. Daarnaast stond afgelopen weekend in FD Persoonlijk een groot artikel over Nog lang en gelukkig.

Bekijk de uitzending van Koffietijd hier terug.

Over Nog lang en gelukkig:

Zijn onze leiders wel voldoende met de toekomst bezig? Veel ‘grote mensen’ zijn de weg een beetje kwijt. De toekomstige hoofdrolspelers kunnen ze helpen om hun kompas goed te stellen. Maar dan moeten we wel naar ze luisteren.

‘Vraag aan het hart wát je moet doen en aan je hoofd hóe je het moet doen.’ (Maaike, 10 jaar)

‘Leiders gebruiken zo vaak het woordje “ik”, realiseren ze zich wel hoeveel mensen om hen heen staan?’ (Anne Sofie, 12 jaar)

‘Als je niet gelukkig bent, doe je niet je best en draaien anderen daarvoor op.’ (Bedirhan, 9 jaar)

Laurentien van Oranje (Mr Finney) en Jeroen Smit (De prooi) praten met leiders over hun dilemma’s en vragen kinderen om advies. Hun intuïtieve, heldere wijsheid helpt volwassenen om anders te denken. Dat geldt zeker voor Thomas, die er in een spannend voorleesverhaal achter komt waarom hij veel beter naar zijn zoon Giel moet luisteren.

Gesprekken met negentien bijzondere, doodgewone kinderen en met Ben van Beurden (Shell), Paul Polman (Unilever), Herna Verhagen (PostNL), Ahmed Aboutaleb (Rotterdam), Frans Timmermans (Europese Commissie), Marc Bolland (Marks & Spencer), Merel Vroonhoven (AFM), Wiebe Draijer (Rabobank), Neelie Kroes (StartupDelta) en Feike Sijbesma (DSM).

Ook interessant



Zomerinterview in NRC met Annet Mooij

Zomerinterview in NRC met Annet Mooij

Van Annet Mooij verscheen in november vorig jaar Alles gaat op vroeger terug, de biografie van Ischa Meijer. In een interview in NRC ging zij in gesprek met Jaap Cohen,…

Lees verder >
Dick Welsink in De Taalstaat over Daan Zonderland

Dick Welsink in De Taalstaat over Daan Zonderland

In De Taalstaat van NPO Radio 1 draait het allemaal om taal. Radiomaker Frits Spits interviewt bekende schrijvers en dichters, en vragen over taal worden beantwoord. Afgelopen zaterdag was Dick…

Lees verder >
Interview Carolien Boender in Reformatorisch Dagblad

Interview Carolien Boender in Reformatorisch Dagblad

Historicus Carolien Boender sloot zich na haar master in 2014 aan bij een groep wetenschappers die zich opnieuw bezig gingen houden met de periode 1750-1850 in de Nederlandse geschiedenis. Zelf…

Lees verder >
Interview met Lale Gül in Trouw

Interview met Lale Gül in Trouw

Aan de hand van de tien geboden werd Lale Gül door Arjan Visser geïnterviewd voor Trouw. Afgelopen mei verscheen Ik ben vrij, het tweede boek van deze schrijfster, bekend van…

Lees verder >
•••• in NRC voor ‘De wentelende eeuw’ van Niek van Sas

•••• in NRC voor ‘De wentelende eeuw’ van Niek van Sas

Niek van Sas, oud-hoogleraar geschiedenis, neemt in zijn nieuwe boek De wentelende eeuw de lezer mee door de veelbewogen negentiende eeuw van Nederland. Dit doet hij aan de hand van…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

Marijn Kruk in de media

Voormalig correspondent en journalist Marijn Kruk neemt in zijn onlangs verschenen boek Opstand de lezer mee door het Europa anno nu, waar rechts-populistische bewegingen steeds meer in populariteit toenemen. Voor…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

‘Caledonian Road’ van Andrew O’Hagan ••••• in NRC

De Schotse schrijver Andrew O’Hagan schreef in zijn roman Caledonian Road over de Londense upper class en zijn twijfelachtige handel en zaken. NRC-recensent Michel Krielaars las het boek en waardeerde het met…

Lees verder >
Michael Cunningham in de media en te gast in De Balie

Michael Cunningham in de media en te gast in De Balie

Michael Cunningham beschrijft in zijn nieuwe boek Dag een kleinschalig maar intens gezinsdrama, heel iets anders dan de familiesaga over eerdere generaties die hij in eerste instantie voor ogen had.…

Lees verder >