De Vlaamse auteur Marnix Peeters heeft een opvallende boektrailer laten maken voor zijn nieuwe roman Niemand hield van Billie Vuist. De bekende Belgische illustrator Tom Borremans tekende de trailer, die binnen enkele uren meer dan 10.000 keer bekeken werd. Niemand hield van Billie Vuist ligt vanaf morgen in de boekhandel.

De boektrailer:

Over Niemand hield van Billie Vuist:
‘Zo fick or not zo fick,’ had de dikke Duitser hem lachend toegebruld, hem daarbij met zijn dikke vleeshand op de schouder slaand. ‘Zoals ik u ken, zal dat geen probleem zijn, eerwaarde – er komen hier veel pastoors, maar er is er geen één die de kutjes zó aaneenrijgt als gij!’

Billie Vuist is verbijsterd als hij ontdekt dat zijn moeder een pedofilienetwerk runt – onder de vlag van de vzw Phantasia levert zij zwarte en oosterse meisjes aan mannen die opzien tegen de verre reizen die met sekstoerisme gepaard gaan. Samen met de betoverend mooie Mei Marlborough probeert Billie het netwerk ten val te brengen, terwijl in Pattaya de seksverslaafde pastoor Pelkmans het tegenovergestelde nastreeft. Een overwinning in de SFL, de Super Fick Lotto, brengt pastoor Pelkmans echter aan de rand van de afgrond, en als hij dreigt de vzw Phantasia in zijn val mee te sleuren, stuurt Moeder Vuist de verborgen homo Gabba Henk ter plaatse.

 

Niemand hield van Billie Vuist is een razendsnelle, meeslepende roman, bevolkt door de heerlijkste personages – de vettige jood Naphtuli Steinkopf, de gebroeders Adolf en Antoon Branstigters, de schunnige geriater Eric Kronschnabl en de ongelooflijke Senegalees Joseph Bamba Julien.

Over Marnix Peeters:
Marnix Peeters begon als muzieksamensteller bij Studio Brussel, maar ontdekte al snel dat hij vooral een mens van letters is. Hij vestigde zijn naam als rockjournalist bij Humo. Nadien was hij jarenlang de topinterviewer van Het Laatste Nieuws en De Morgen. Vanaf een berg in de Oostkantons, de ideale voedingsbodem voor zijn zwartkomische verbeelding, stuurde hij in 2012 zijn debuutroman de wereld in: De dag dat we Andy zijn arm afzaagden. Marnix ontwikkelde zich tot een veelschrijver: in 2013 kwam hij met Natte dozen en in 2014 met De tenondergang en de ongelooflijke wederopstanding van Eddy Vangelis. Nu, alweer voor het vierde opeenvolgende jaar, stuurt Peeters met veel lawaai een nieuwe roman de wereld in, een boek waarin hij zijn schrijverschap nogmaals bevestigt.

 

Ook interessant



Zomerinterview in NRC met Annet Mooij

Zomerinterview in NRC met Annet Mooij

Van Annet Mooij verscheen in november vorig jaar Alles gaat op vroeger terug, de biografie van Ischa Meijer. In een interview in NRC ging zij in gesprek met Jaap Cohen,…

Lees verder >
Dick Welsink in De Taalstaat over Daan Zonderland

Dick Welsink in De Taalstaat over Daan Zonderland

In De Taalstaat van NPO Radio 1 draait het allemaal om taal. Radiomaker Frits Spits interviewt bekende schrijvers en dichters, en vragen over taal worden beantwoord. Afgelopen zaterdag was Dick…

Lees verder >
Interview Carolien Boender in Reformatorisch Dagblad

Interview Carolien Boender in Reformatorisch Dagblad

Historicus Carolien Boender sloot zich na haar master in 2014 aan bij een groep wetenschappers die zich opnieuw bezig gingen houden met de periode 1750-1850 in de Nederlandse geschiedenis. Zelf…

Lees verder >
Interview met Lale Gül in Trouw

Interview met Lale Gül in Trouw

Aan de hand van de tien geboden werd Lale Gül door Arjan Visser geïnterviewd voor Trouw. Afgelopen mei verscheen Ik ben vrij, het tweede boek van deze schrijfster, bekend van…

Lees verder >
•••• in NRC voor ‘De wentelende eeuw’ van Niek van Sas

•••• in NRC voor ‘De wentelende eeuw’ van Niek van Sas

Niek van Sas, oud-hoogleraar geschiedenis, neemt in zijn nieuwe boek De wentelende eeuw de lezer mee door de veelbewogen negentiende eeuw van Nederland. Dit doet hij aan de hand van…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

Marijn Kruk in de media

Voormalig correspondent en journalist Marijn Kruk neemt in zijn onlangs verschenen boek Opstand de lezer mee door het Europa anno nu, waar rechts-populistische bewegingen steeds meer in populariteit toenemen. Voor…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

‘Caledonian Road’ van Andrew O’Hagan ••••• in NRC

De Schotse schrijver Andrew O’Hagan schreef in zijn roman Caledonian Road over de Londense upper class en zijn twijfelachtige handel en zaken. NRC-recensent Michel Krielaars las het boek en waardeerde het met…

Lees verder >
Michael Cunningham in de media en te gast in De Balie

Michael Cunningham in de media en te gast in De Balie

Michael Cunningham beschrijft in zijn nieuwe boek Dag een kleinschalig maar intens gezinsdrama, heel iets anders dan de familiesaga over eerdere generaties die hij in eerste instantie voor ogen had.…

Lees verder >