Hoewel het boek De Eurocrisis van Jeroen Dijsselbloem, oud-voorzitter van de Eurogroep, vandaag pas in de boekhandels ligt, was er dit weekend al veel media-aandacht voor het boek. Er is al veel gezegd en geschreven over de eurocrisis. In dit bijzondere boek vertelt Dijsselbloem openhartig over de besprekingen en zoektocht naar compromissen. Waar is het nou echt misgegaan? Hoe is de crisis uiteindelijk tot staan gebracht? En hoe verder in de toekomst van de eurozone? De Eurocrisis beschrijft hoe een continent jarenlang op de rand van de afgrond balanceerde, en hoe het uiteindelijk gered werd.

Vrijdag publiceerde de Volkskrant een interview met Jeroen Dijsselbloem. In het interview vertelt de auteur hoe Mark Rutte twee keer bijna ten val kwam tijdens de eurocrisis. Zo wilde de PvdA de eerste keer geen steun geven aan het steunpakket voor Griekenland en later keerde Ruttes eigen achterban zich tegen hem toen hij een Grexit voorkwam.

Klik hier om het volledige interview te lezen.

Daarnaast maakte NOS Nieuwsuur een reportage, die zaterdag te zien was, waarin Nieuwsuur samen met Dijsselbloem naar Griekenland reisde. ‘Het is geen succesverhaal. We hebben qua hervormingen te veel gevraagd van de Grieken,’ vertelt Dijsselbloem tijdens de reportage, die zich niet populair maakte in met zijn strenge eisen voor Griekenland in ruil voor miljardensteun. ‘Het is natuurlijk geen succesverhaal,’ oordeelt de auteur. Daar zijn helaas te veel offers gebracht aan beide kanten.

Klik hier om de reportage te bekijken.

Ook was Jeroen Dijsselbloem te gast bij Buitenhof, Met het Oog op Morgen en BNR Nieuws Radio en verschenen er interviews in Trouw, Algemeen Dagblad, Financieel Dagblad  en Telegraaf.

Maandag 10 september zal de eerste aflevering van het drieluik ‘Crisis’ plaats vinden in de Rode Hoed. In deze aflevering blikt Jeroen Dijsselbloem terug op de eurocrisis.

Klik hier voor meer informatie.

Ook interessant



Zomerinterview in NRC met Annet Mooij

Zomerinterview in NRC met Annet Mooij

Van Annet Mooij verscheen in november vorig jaar Alles gaat op vroeger terug, de biografie van Ischa Meijer. In een interview in NRC ging zij in gesprek met Jaap Cohen,…

Lees verder >
Dick Welsink in De Taalstaat over Daan Zonderland

Dick Welsink in De Taalstaat over Daan Zonderland

In De Taalstaat van NPO Radio 1 draait het allemaal om taal. Radiomaker Frits Spits interviewt bekende schrijvers en dichters, en vragen over taal worden beantwoord. Afgelopen zaterdag was Dick…

Lees verder >
Interview Carolien Boender in Reformatorisch Dagblad

Interview Carolien Boender in Reformatorisch Dagblad

Historicus Carolien Boender sloot zich na haar master in 2014 aan bij een groep wetenschappers die zich opnieuw bezig gingen houden met de periode 1750-1850 in de Nederlandse geschiedenis. Zelf…

Lees verder >
Interview met Lale Gül in Trouw

Interview met Lale Gül in Trouw

Aan de hand van de tien geboden werd Lale Gül door Arjan Visser geïnterviewd voor Trouw. Afgelopen mei verscheen Ik ben vrij, het tweede boek van deze schrijfster, bekend van…

Lees verder >
•••• in NRC voor ‘De wentelende eeuw’ van Niek van Sas

•••• in NRC voor ‘De wentelende eeuw’ van Niek van Sas

Niek van Sas, oud-hoogleraar geschiedenis, neemt in zijn nieuwe boek De wentelende eeuw de lezer mee door de veelbewogen negentiende eeuw van Nederland. Dit doet hij aan de hand van…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

Marijn Kruk in de media

Voormalig correspondent en journalist Marijn Kruk neemt in zijn onlangs verschenen boek Opstand de lezer mee door het Europa anno nu, waar rechts-populistische bewegingen steeds meer in populariteit toenemen. Voor…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

‘Caledonian Road’ van Andrew O’Hagan ••••• in NRC

De Schotse schrijver Andrew O’Hagan schreef in zijn roman Caledonian Road over de Londense upper class en zijn twijfelachtige handel en zaken. NRC-recensent Michel Krielaars las het boek en waardeerde het met…

Lees verder >
Michael Cunningham in de media en te gast in De Balie

Michael Cunningham in de media en te gast in De Balie

Michael Cunningham beschrijft in zijn nieuwe boek Dag een kleinschalig maar intens gezinsdrama, heel iets anders dan de familiesaga over eerdere generaties die hij in eerste instantie voor ogen had.…

Lees verder >