Afgelopen week was Michael Wolff te gast bij de podcast Betrouwbare Bronnen. Daar besprak hij onder andere zijn nieuwe boek over president Donald Trump, Aardverschuiving:

‘Ik denk dat Trump besloot zich opnieuw verkiesbaar te stellen omdat hij absoluut niet de gedachte had dat hij kon verliezen. […] In Joe Biden zag hij geen waardige concurrentie.’

Michael Wolff schreef al eerder twee boeken over president Donald Trump, namelijk Vuur en woede in het Witte Huis van Trump en Staat van beleg:

‘Ik had niet de intentie om nog een derde boek over Trump te schrijven, tot 6 januari. […] Het boek heeft te maken met de band die Donald Trump heeft met zijn fanbase. Donald Trump is een acteur. Hij heeft succes geboekt met op televisie te komen. De band die hij met zijn fanbase heeft is een deel van zijn identiteit.’

 

U luistert deze podcast aflevering hier terug.


Over Aardverschuiving:

Michael Wolff, onder Amerikaanse republikeinen de meest gevreesde journalist van het land, flikt het hem nog één keer: dieper dan ooit heeft hij weten binnen te dringen in het Witte Huis, in de inner circle van de regering van Donald Trump.
Het resultaat is Aardverschuiving. Het beschrijft de opmaat naar de presidentsverkiezingen van 3 november 2020; de avond en nacht van de verkiezingen zelf, waar we letterlijk van binnen het Witte Huis meemaken wat nog nergens is beschreven; de ontkenningen in de weken en maanden erna; de vele kansloze rechtszaken, waarbij slechts een handjevol middelmatige advocaten bereid is Trump bij te staan, onder wie Rudy Giuliani, die al meer dan drie decennia niet in een rechtbank heeft gepleit; en tot slot natuurlijk de bestorming van het Capitool op 6 januari en de manier waarop Trump die uren beleefde.
Aardverschuiving is een verbijsterend boek. Het leest als een politieke thriller, als een verhaal dat bijna onvoorstelbaar is – totdat je beseft dat het allemaal echt heeft plaatsgevonden. Michael Wolff sprak met vele mensen in de directe omgeving van Trump – en zelfs met Donald Trump persoonlijk.


Michael Wolff is de auteur van onder meer de internationale bestsellers Vuur en woede en Staat van beleg, waarvan alleen al in Nederland 60.000 exemplaren werden verkocht. Hij heeft vijf kinderen en woont in Manhattan.

 

Ook interessant



Zomerinterview in NRC met Annet Mooij

Zomerinterview in NRC met Annet Mooij

Van Annet Mooij verscheen in november vorig jaar Alles gaat op vroeger terug, de biografie van Ischa Meijer. In een interview in NRC ging zij in gesprek met Jaap Cohen,…

Lees verder >
Dick Welsink in De Taalstaat over Daan Zonderland

Dick Welsink in De Taalstaat over Daan Zonderland

In De Taalstaat van NPO Radio 1 draait het allemaal om taal. Radiomaker Frits Spits interviewt bekende schrijvers en dichters, en vragen over taal worden beantwoord. Afgelopen zaterdag was Dick…

Lees verder >
Interview Carolien Boender in Reformatorisch Dagblad

Interview Carolien Boender in Reformatorisch Dagblad

Historicus Carolien Boender sloot zich na haar master in 2014 aan bij een groep wetenschappers die zich opnieuw bezig gingen houden met de periode 1750-1850 in de Nederlandse geschiedenis. Zelf…

Lees verder >
Interview met Lale Gül in Trouw

Interview met Lale Gül in Trouw

Aan de hand van de tien geboden werd Lale Gül door Arjan Visser geïnterviewd voor Trouw. Afgelopen mei verscheen Ik ben vrij, het tweede boek van deze schrijfster, bekend van…

Lees verder >
•••• in NRC voor ‘De wentelende eeuw’ van Niek van Sas

•••• in NRC voor ‘De wentelende eeuw’ van Niek van Sas

Niek van Sas, oud-hoogleraar geschiedenis, neemt in zijn nieuwe boek De wentelende eeuw de lezer mee door de veelbewogen negentiende eeuw van Nederland. Dit doet hij aan de hand van…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

Marijn Kruk in de media

Voormalig correspondent en journalist Marijn Kruk neemt in zijn onlangs verschenen boek Opstand de lezer mee door het Europa anno nu, waar rechts-populistische bewegingen steeds meer in populariteit toenemen. Voor…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

‘Caledonian Road’ van Andrew O’Hagan ••••• in NRC

De Schotse schrijver Andrew O’Hagan schreef in zijn roman Caledonian Road over de Londense upper class en zijn twijfelachtige handel en zaken. NRC-recensent Michel Krielaars las het boek en waardeerde het met…

Lees verder >
Michael Cunningham in de media en te gast in De Balie

Michael Cunningham in de media en te gast in De Balie

Michael Cunningham beschrijft in zijn nieuwe boek Dag een kleinschalig maar intens gezinsdrama, heel iets anders dan de familiesaga over eerdere generaties die hij in eerste instantie voor ogen had.…

Lees verder >