Vandaag verscheen een mooie recensie in De Telegraaf over Dicht bij huis, de onlangs verschenen thriller van Cara Hunter. In Dicht bij huis raakt een achtjarig meisje vermist. Inspecteur Adam Fawley weet dat de dader dicht bij huis gezocht moet worden.

Bertjan ter Braak schrijft over dit spannende boek: ‘Hunter beschrijft de gebeurtenissen met een losse toets, geregeld ook terugspringend in de tijd, waarbij vooral haar held, Adam Fawley, alle ruimte krijgt. Hoe hij in het leven staat, met wie en wat hij heeft meegemaakt – Fawley wordt psychologisch zorgvuldig ingekleurd. En dat zal de rode draad wel blijven in een serie die om hem draait. Dat, en de mooie onverwachte draai op de allerlaatste pagina’s, zorgt er wel voor dat je uitkijkt naar het tweede deel in vertaling. Een teken dat Dicht bij huis in elk geval geslaagd is.’

Lees de volledige recensie hier terug.


Over Dicht bij huis:

Ze weten wie het gedaan heeft. Misschien niet bewust. Misschien nog niet. Maar ze weten het.

Afgelopen nacht is de achtjarige Daisy Mason verdwenen van een familiefeest. Inspecteur Adam Fawley, die op de zaak wordt gezet, houdt alle opties open, maar hij weet dat de dader negen van de tien keer dicht bij huis gezocht moet worden. Daisy’s familie gedraagt zich inderdaad nogal opvallend _ haar moeder doet er alles aan om de schijn op te houden en haar vader blijft koel en afstandelijk tijdens de verhoren. En Daisy’s teruggetrokken broertje laat al helemaal niks los.

Fawley probeert het meisje uit alle macht te vinden, maar ze lijkt te zijn verdwenen zonder een spoor achter te laten. Niemand weet wat er is gebeurd, niemand heeft iets gezien _ beweren ze. Maar iedereen heeft een mening en iedereen, zo lijkt het, draagt een geheim met zich mee.

Dat moet betekenen dat iemand liegt… En dat de tijd begint te dringen voor Daisy.

 

Cara Hunter promoveerde aan de universiteit van Oxford, waar ze Engelse literatuur studeerde. Ze woont en werkt nog steeds in Oxford, dat ze als achtergrond voor haar eigen thrillers gebruikt.

 

‘Hunter is een meester in het opbouwen van spanning en laat de lezer gissen tot het einde.’ Publishers Weekly

‘Dit geweldig geschreven psychologische drama houdt je tot de laatste letter in zijn greep.’ Bookreporter

‘Een verbijsterend, aangrijpend verhaal.’ Ian Rankin, New York Times-bestsellerauteur

Ook interessant



Zomerinterview in NRC met Annet Mooij

Zomerinterview in NRC met Annet Mooij

Van Annet Mooij verscheen in november vorig jaar Alles gaat op vroeger terug, de biografie van Ischa Meijer. In een interview in NRC ging zij in gesprek met Jaap Cohen,…

Lees verder >
Dick Welsink in De Taalstaat over Daan Zonderland

Dick Welsink in De Taalstaat over Daan Zonderland

In De Taalstaat van NPO Radio 1 draait het allemaal om taal. Radiomaker Frits Spits interviewt bekende schrijvers en dichters, en vragen over taal worden beantwoord. Afgelopen zaterdag was Dick…

Lees verder >
Interview Carolien Boender in Reformatorisch Dagblad

Interview Carolien Boender in Reformatorisch Dagblad

Historicus Carolien Boender sloot zich na haar master in 2014 aan bij een groep wetenschappers die zich opnieuw bezig gingen houden met de periode 1750-1850 in de Nederlandse geschiedenis. Zelf…

Lees verder >
Interview met Lale Gül in Trouw

Interview met Lale Gül in Trouw

Aan de hand van de tien geboden werd Lale Gül door Arjan Visser geïnterviewd voor Trouw. Afgelopen mei verscheen Ik ben vrij, het tweede boek van deze schrijfster, bekend van…

Lees verder >
•••• in NRC voor ‘De wentelende eeuw’ van Niek van Sas

•••• in NRC voor ‘De wentelende eeuw’ van Niek van Sas

Niek van Sas, oud-hoogleraar geschiedenis, neemt in zijn nieuwe boek De wentelende eeuw de lezer mee door de veelbewogen negentiende eeuw van Nederland. Dit doet hij aan de hand van…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

Marijn Kruk in de media

Voormalig correspondent en journalist Marijn Kruk neemt in zijn onlangs verschenen boek Opstand de lezer mee door het Europa anno nu, waar rechts-populistische bewegingen steeds meer in populariteit toenemen. Voor…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

‘Caledonian Road’ van Andrew O’Hagan ••••• in NRC

De Schotse schrijver Andrew O’Hagan schreef in zijn roman Caledonian Road over de Londense upper class en zijn twijfelachtige handel en zaken. NRC-recensent Michel Krielaars las het boek en waardeerde het met…

Lees verder >
Michael Cunningham in de media en te gast in De Balie

Michael Cunningham in de media en te gast in De Balie

Michael Cunningham beschrijft in zijn nieuwe boek Dag een kleinschalig maar intens gezinsdrama, heel iets anders dan de familiesaga over eerdere generaties die hij in eerste instantie voor ogen had.…

Lees verder >