Fire and Fury is de grote sensatie van dit moment. Het spraakmakende boek van onderzoeksjournalist Michael Wolff over het eerste jaar van president Donald Trump in het Witte Huis is een waanzinnig succes. Er werden in het eerste weekend maar liefst 29.000 fysieke exemplaren en 250.000 e-books verkocht, waardoor de voorraad direct op was. President Donald Trump sprak schande van het boek, maar het leespubliek werd alsmaar nieuwsgieriger.

Goed nieuws: de Nederlandse vertaling Vuur en Woede ligt vanaf aanstaande zaterdag in de boekhandel. Vandaag verscheen in de Volkskrant een stuk over de wijze waarop Uitgeverij Prometheus de rechten voor de vertaling wist te bemachtigen. Zes vertalers werkten de afgelopen dagen samen om het boek uiteindelijk in tien dagen naar het Nederlands te vertalen. Een groot project, maar ‘uiteindelijk is de hele operatie makkelijk gegaan’, stelt uitgever Mai Spijkers.

Klik hier om het hele artikel van de Volkskrant te lezen.


‘The fake book of a mentally deranged author’ Donald Trump, President of the United States of America

Over Vuur en woede:

Nog nooit is het eerste jaar van een Amerikaanse president zo stormachtig verlopen als dat van Donald Trump. Journalist Michael Wolff wist door te dringen tot de binnenste kringen van het Witte Huis en sprak er met tweehonderd ooggetuigen. In Vuur en woede vertelt hij het ware verhaal van de opvliegende en onvoorspelbare president en zijn entourage.
Vuur en woede is een onschatbare bron van nieuwe informatie over de chaos rondom Donald Trump. Michael Wolff beschrijft onder meer wat Trumps medewerkers werkelijk van hem vinden; wat Trump ertoe bewoog om te beweren dat hij door zijn voorganger Obama werd afgeluisterd; wat de ware reden was van het ontslag van James Comey als FBI-directeur; wie het brein van Trumps regering is na het ontslag van Steve Bannon; en hoe je tot Trump moet doordringen.
Nooit eerder heeft een Amerikaanse president zijn landgenoten zo tegen elkaar opgezet. En nooit eerder heeft een boek over een president zo veel stof doen opwaaien. Vuur en woede is het briljant geschreven, adembenemende relaas van een jaar van machtsstrijd en verdeeldheid in het machtigste land ter wereld.

Michael Wolff schreef reeds zes boeken en schrijft voor onder meer Vanity Fair, New York, USA Today en The Guardian. Hij woont in New York en heeft vier kinderen.

Ook interessant



Zomerinterview in NRC met Annet Mooij

Zomerinterview in NRC met Annet Mooij

Van Annet Mooij verscheen in november vorig jaar Alles gaat op vroeger terug, de biografie van Ischa Meijer. In een interview in NRC ging zij in gesprek met Jaap Cohen,…

Lees verder >
Dick Welsink in De Taalstaat over Daan Zonderland

Dick Welsink in De Taalstaat over Daan Zonderland

In De Taalstaat van NPO Radio 1 draait het allemaal om taal. Radiomaker Frits Spits interviewt bekende schrijvers en dichters, en vragen over taal worden beantwoord. Afgelopen zaterdag was Dick…

Lees verder >
Interview Carolien Boender in Reformatorisch Dagblad

Interview Carolien Boender in Reformatorisch Dagblad

Historicus Carolien Boender sloot zich na haar master in 2014 aan bij een groep wetenschappers die zich opnieuw bezig gingen houden met de periode 1750-1850 in de Nederlandse geschiedenis. Zelf…

Lees verder >
Interview met Lale Gül in Trouw

Interview met Lale Gül in Trouw

Aan de hand van de tien geboden werd Lale Gül door Arjan Visser geïnterviewd voor Trouw. Afgelopen mei verscheen Ik ben vrij, het tweede boek van deze schrijfster, bekend van…

Lees verder >
•••• in NRC voor ‘De wentelende eeuw’ van Niek van Sas

•••• in NRC voor ‘De wentelende eeuw’ van Niek van Sas

Niek van Sas, oud-hoogleraar geschiedenis, neemt in zijn nieuwe boek De wentelende eeuw de lezer mee door de veelbewogen negentiende eeuw van Nederland. Dit doet hij aan de hand van…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

Marijn Kruk in de media

Voormalig correspondent en journalist Marijn Kruk neemt in zijn onlangs verschenen boek Opstand de lezer mee door het Europa anno nu, waar rechts-populistische bewegingen steeds meer in populariteit toenemen. Voor…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

‘Caledonian Road’ van Andrew O’Hagan ••••• in NRC

De Schotse schrijver Andrew O’Hagan schreef in zijn roman Caledonian Road over de Londense upper class en zijn twijfelachtige handel en zaken. NRC-recensent Michel Krielaars las het boek en waardeerde het met…

Lees verder >
Michael Cunningham in de media en te gast in De Balie

Michael Cunningham in de media en te gast in De Balie

Michael Cunningham beschrijft in zijn nieuwe boek Dag een kleinschalig maar intens gezinsdrama, heel iets anders dan de familiesaga over eerdere generaties die hij in eerste instantie voor ogen had.…

Lees verder >