Gisteravond besprak Twan Huys het veelbesproken nieuwe boek van Michael Wolff: Staat van beleg. Hij gaat in op de onthullingen die het boek doet, de gevolgen daarvan en de methodes van Wolff.

U kunt het hele fragment hier terugkijken.

 


Over Staat van beleg: 

Een jaar na Donalds Trumps verkiezingsoverwinning schreef Michael Wolff het onthutsende verhaal van het Witte Huis dat overmeesterd wordt door controversie, chaos en ongekende rivaliteit. Het sensationele Vuur en woede omvatte de eerste fase van de regering-Trump. Staat van beleg is Wolffs even relevante als explosieve opvolger daarop, over een presidentschap dat van bijna iedere kant onder vuur genomen wordt.

Aan het begin van zijn tweede jaar als president is de situatie voor Trump compleet anders. Hij wordt niet langer beteugeld door ervaren adviseurs en handelt impulsiever en nonchalanter dan ooit. Maar de raderen van de rechtsstaat draaien onverbiddelijk door: Robert Muellers heksenjacht achtervolgt Trump elke dag en openbaar aanklagers duiken in zijn zakelijke aangelegenheden. Velen in het politieke etablissement – zelfs binnen zijn eigen regering – hebben zich tegen hem gekeerd en zijn vastberaden hem neer te halen. De democraten zien hun overwinning gloren in de polls en durven zelfs te hopen op een afzetting. Ondertussen waant Trump zich onschendbaar.

Staat van beleg schetst een alarmerend en onuitwisbaar portret van een president zoals er geen andere is. Omgeven door vijanden en blind voor onraad is Trump een razende, zelfvernietigende inferno – en de meest betwiste leider in de Amerikaanse geschiedenis.

Michael Wolff (1953) is Amerikaans auteur en journalist. Hij schrijft voor onder andere usa Today, Vanity Fair en The Guardian. In 2018 schudde hij Amerika én de rest van de wereld op met zijn bestseller Vuur en woede.

Over Vuur en woede:

‘Fake book of a mentally deranged author!’

Donald Trump

Vuur en woede is een sluw, hilarisch portret van een oppervlakkige man, wiens zwarte gat van een behoeftig, hebzuchtig ego de wereld praktisch gezien heeft verzwolgen.’

the Guardian

Vuur en woede wervelt en swingt.’

NRC handelsblad

 

 

Ook interessant



Zomerinterview in NRC met Annet Mooij

Zomerinterview in NRC met Annet Mooij

Van Annet Mooij verscheen in november vorig jaar Alles gaat op vroeger terug, de biografie van Ischa Meijer. In een interview in NRC ging zij in gesprek met Jaap Cohen,…

Lees verder >
Dick Welsink in De Taalstaat over Daan Zonderland

Dick Welsink in De Taalstaat over Daan Zonderland

In De Taalstaat van NPO Radio 1 draait het allemaal om taal. Radiomaker Frits Spits interviewt bekende schrijvers en dichters, en vragen over taal worden beantwoord. Afgelopen zaterdag was Dick…

Lees verder >
Interview Carolien Boender in Reformatorisch Dagblad

Interview Carolien Boender in Reformatorisch Dagblad

Historicus Carolien Boender sloot zich na haar master in 2014 aan bij een groep wetenschappers die zich opnieuw bezig gingen houden met de periode 1750-1850 in de Nederlandse geschiedenis. Zelf…

Lees verder >
Interview met Lale Gül in Trouw

Interview met Lale Gül in Trouw

Aan de hand van de tien geboden werd Lale Gül door Arjan Visser geïnterviewd voor Trouw. Afgelopen mei verscheen Ik ben vrij, het tweede boek van deze schrijfster, bekend van…

Lees verder >
•••• in NRC voor ‘De wentelende eeuw’ van Niek van Sas

•••• in NRC voor ‘De wentelende eeuw’ van Niek van Sas

Niek van Sas, oud-hoogleraar geschiedenis, neemt in zijn nieuwe boek De wentelende eeuw de lezer mee door de veelbewogen negentiende eeuw van Nederland. Dit doet hij aan de hand van…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

Marijn Kruk in de media

Voormalig correspondent en journalist Marijn Kruk neemt in zijn onlangs verschenen boek Opstand de lezer mee door het Europa anno nu, waar rechts-populistische bewegingen steeds meer in populariteit toenemen. Voor…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

‘Caledonian Road’ van Andrew O’Hagan ••••• in NRC

De Schotse schrijver Andrew O’Hagan schreef in zijn roman Caledonian Road over de Londense upper class en zijn twijfelachtige handel en zaken. NRC-recensent Michel Krielaars las het boek en waardeerde het met…

Lees verder >
Michael Cunningham in de media en te gast in De Balie

Michael Cunningham in de media en te gast in De Balie

Michael Cunningham beschrijft in zijn nieuwe boek Dag een kleinschalig maar intens gezinsdrama, heel iets anders dan de familiesaga over eerdere generaties die hij in eerste instantie voor ogen had.…

Lees verder >