Volgende week zaterdag 13 oktober zal Nina Polak optreden op het Geen Daden Maar Woorden Festival in Rotterdam. Polak zal uit haar eigen werk voordragen en  samen met Aafke Romeijn zal ze worden geïnterviewd over de verhouding tussen en verschillen in hun fictieve en non-fictieve werk.

Geen Daden Maar Woorden Festival is een avondvullend evenement waarbij jong talent in de spotlights staat. Het festival draait om het geschreven, gezongen en gesproken woord.

Tickets zijn nog verkrijgbaar via de website van het festival.


Nina Polak (1986) debuteerde in 2014 met het alom bejubelde We zullen niet te pletter slaan, dat werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs, de ANV Debutantenprijs en de Opzij Literatuurprijs. Ze is redacteur bij De Correspondent en schrijft regelmatig voor De Gids.

 

Over Gebrek is een groot woord:

‘Polak grossiert in heldere beelden, grappige oneliners en krachtige eyeopeners. Polak doet het.’ Trouw

 ‘De onverwisselbare toon, die behalve taal en techniek ook een eigen manier van kijken is. Na twee boeken denk ik dat ik Nina Polak in zo’n blindproeverij wel zou herkennen.’ De Groene Amsterdammer

‘Het is verleidelijk om de roman langzaam te lezen, om maar zo lang mogelijk in dit universum te blijven, om haar zinnen te savoureren. Het gevoel dat uit de taal oplaait is enorm.’ NRC Handelsblad

‘Alles wat haar debuut zo goed maakte – stijl, humor, een eigenwijze blik op haar generatie – keert in Polaks tweede boek terug.’ de Volkskrant ****

‘Polak heeft een bijzonder verhaal geschreven, waarmee ze uitdrukking geeft aan de tijdsgeest: alles en iedereen heeft een stem en een mening, informatie kent geen hiërarchie, niets is eenduidig, maar toch willen we iedereen die niet in de pas loopt doorgronden.’ Het Parool

 

Over We zullen niet te pletter slaan:

‘De grote kwaliteit van dit boek is vanaf de openingsalinea duidelijk.’ Arjan Peters, de Volkskrant ****

‘Ontroerend en komisch, scherp en warm. Dit opvallende debuut is typisch zo’n boek dat je nóg een keer wilt lezen.’ Het Parool

‘Sprankelend geschreven met een natuurlijke souplesse en grappige typeringen.’ Trouw

‘Een slimme, grappige en wijze roman. Wat een prachtdebuut.’ De Groene Amsterdammer

‘Klassiek, jong en ontroerend. Een debuutroman als deze verschijnt maar één keer in de zoveel tijd.’ LINDA.

‘Een intelligent, trefzeker en geestig verhaal dat naar meer smaakt.’ Humo

 

 

Ook interessant



Zomerinterview in NRC met Annet Mooij

Zomerinterview in NRC met Annet Mooij

Van Annet Mooij verscheen in november vorig jaar Alles gaat op vroeger terug, de biografie van Ischa Meijer. In een interview in NRC ging zij in gesprek met Jaap Cohen,…

Lees verder >
Dick Welsink in De Taalstaat over Daan Zonderland

Dick Welsink in De Taalstaat over Daan Zonderland

In De Taalstaat van NPO Radio 1 draait het allemaal om taal. Radiomaker Frits Spits interviewt bekende schrijvers en dichters, en vragen over taal worden beantwoord. Afgelopen zaterdag was Dick…

Lees verder >
Interview Carolien Boender in Reformatorisch Dagblad

Interview Carolien Boender in Reformatorisch Dagblad

Historicus Carolien Boender sloot zich na haar master in 2014 aan bij een groep wetenschappers die zich opnieuw bezig gingen houden met de periode 1750-1850 in de Nederlandse geschiedenis. Zelf…

Lees verder >
Interview met Lale Gül in Trouw

Interview met Lale Gül in Trouw

Aan de hand van de tien geboden werd Lale Gül door Arjan Visser geïnterviewd voor Trouw. Afgelopen mei verscheen Ik ben vrij, het tweede boek van deze schrijfster, bekend van…

Lees verder >
•••• in NRC voor ‘De wentelende eeuw’ van Niek van Sas

•••• in NRC voor ‘De wentelende eeuw’ van Niek van Sas

Niek van Sas, oud-hoogleraar geschiedenis, neemt in zijn nieuwe boek De wentelende eeuw de lezer mee door de veelbewogen negentiende eeuw van Nederland. Dit doet hij aan de hand van…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

Marijn Kruk in de media

Voormalig correspondent en journalist Marijn Kruk neemt in zijn onlangs verschenen boek Opstand de lezer mee door het Europa anno nu, waar rechts-populistische bewegingen steeds meer in populariteit toenemen. Voor…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

‘Caledonian Road’ van Andrew O’Hagan ••••• in NRC

De Schotse schrijver Andrew O’Hagan schreef in zijn roman Caledonian Road over de Londense upper class en zijn twijfelachtige handel en zaken. NRC-recensent Michel Krielaars las het boek en waardeerde het met…

Lees verder >
Michael Cunningham in de media en te gast in De Balie

Michael Cunningham in de media en te gast in De Balie

Michael Cunningham beschrijft in zijn nieuwe boek Dag een kleinschalig maar intens gezinsdrama, heel iets anders dan de familiesaga over eerdere generaties die hij in eerste instantie voor ogen had.…

Lees verder >