Aankomende vrijdag zal Rutger Verhoeff te gast zijn in de radio-uitzending van The Friday Move naar aanleiding van het verschijnen van zijn boek, Laat je niet verpesten.  In het boek, dat vanaf maandag in de boekhandel ligt, beschrijft Verhoeff aan de hand van zijn eigen ervaringen en die van bekende en onbekende Nederlanders welke gevolgen pesten kan hebben – en hoe je er sterker uit kunt komen.

Inmiddels is Verhoeff huisarts, en tijdens zijn spreekuur staat hij veel mensen te woord die hetzelfde hebben meegemaakt. Uit gesprekken met zijn patiënten blijkt dat pesten nog steeds een veelvoorkomend fenomeen is. En de effecten die hij bij zijn patiënten ziet zijn groot: van verslaving en automutilatie tot zelfmoord. Maar toch is er nog geen behandeling met bewezen resultaat. Laat je niet verpesten bevat ervaringen van bekende Nederlanders en Vlamingen, onder wie Bastiaan van Schaik, William Boeva, Abdelkader Benali, Gerard Ekdom, Esther Verhoef, Saskia De Coster en Javier Guzman.

Verhoeff zal onder meer volgende week bij Vijf uur Live te gast zijn.


Over Laat je niet verpesten:

Ken je het gevoel altijd eenzaam te zijn? Juist in drukke ruimtes? Ken je het gevoel van minderwaardigheid? Alsof de hele wereld tegen jou is? Ben je altijd bang om gekwetst te worden? En ga je daarom geen relaties aan? Ga je conflicten het liefst uit de weg? Mijd je sociale gelegenheden? Ben je altijd bang om te falen? Heb jij ook al eindeloos veel therapieën geprobeerd?

Rutger Verhoeff werd op de middelbare school erg gepest. Na twee jaar stopte het, maar daarna begon het pas: het leven ná het pesten. Rutger kreeg te maken met lichamelijke klachten, depressie, een eetstoornis, een burn-out, moeite met sociale interacties en constante prestatiedruk. Hij volgde talloze therapiesessies in alle mogelijke vormen, maar niets hielp hem echt verder.

Uiteindelijk kwam hij er weer bovenop. Inmiddels is Rutger huisarts, en tijdens zijn spreekuur staat hij veel mensen te woord die hetzelfde hebben meegemaakt. Pesten komt blijkbaar nog steeds vaak voor. En de effecten die hij bij zijn patiënten ziet zijn groot: van verslaving en automutilatie tot zelfmoord. Maar toch is er nog geen behandeling met bewezen resultaat.

Tot nu. In Laat je niet verpesten beschrijft Rutger aan de hand van zijn eigen ervaringen en die van bekende en onbekende Nederlanders welke gevolgen pesten kan hebben – en hoe je er sterker uit kunt komen.

Inclusief ervaringen van bekende Nederlanders en Vlamingen, onder wie Bastiaan van Schaik, William Boeva, Abdelkader Benali, Gerard Ekdom, Esther Verhoef, Saskia De Coster en Javier Guzman.
Rutger Verhoeff (1979) is huisarts, schrijver en vlogger. Als huisarts was hij te zien in het programma Zon, Zuipen, Ziekenhuis. Hij schrijft columns in Algemeen Dagblad en vlogt voor Libelle TV. Eerder publiceerde hij Wat denkt u, dokter? en het kookboek Lekker beter, samen met tv-kok Ramon Beuk.

Ook interessant



Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

Erik de Lange genomineerd voor de longlist Libris Geschiedenis Prijs 2025

Met trots delen wij dat afgelopen zaterdag is bekendgemaakt dat Erik de Lange, auteur bij Uitgeverij Prometheus, met zijn boek De laatste dagen van Barbarije is genomineerd voor de longlist…

Lees verder >
‘Held in eigen verhaal’ van Iris Enthoven verschenen

‘Held in eigen verhaal’ van Iris Enthoven verschenen

Gisteren werd Held in eigen verhaal van Iris Enthoven feestelijk gelanceerd in de tuin van Prometheus, een bijzonder moment waarop vrienden, familie én helden uit het boek bijeenkwamen om te proosten. Afgelopen…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

De Groene Amsterdammer en NRC schrijven over ‘De laatste dagen van Barbarije’ van Erik de Lange

Dit weekend verschenen er maar liefst twee recensies over De laatste dagen van Barbarije van Erik de Lange: Esha Guy Hadjadj schreef erover in De Groene Amsterdammer en Bart Funnekotter…

Lees verder >
‘Zwarte september’ van Sandro Veronesi en ‘ReinAard’ van Tom Lanoye in de top drie van HUMO

‘Zwarte september’ van Sandro Veronesi en ‘ReinAard’ van Tom Lanoye in de top drie van HUMO

Op de website van HUMO werden afgelopen weekend de tien beste boeken van 2025 tot nu toe bekendgemaakt. In de top drie pronkten twee, bij Uitgeverij Prometheus uitgegeven, boeken: Zwarte…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

Minidocumentaire over ‘Engelland’ van A.H.J. Dautzenberg uitgezonden bij Omroep Brabant

Woensdag 18 juni werd er een minidocumentaire over de nieuwe roman Engelland van A.H.J. Dautzenberg uitgezonden bij Omroep Brabant. In een klein kwartier neemt Anton Dautzenberg de kijker mee naar…

Lees verder >
‘Schilfers’ van Lenny Peeters besproken in De Standaard der Letteren

‘Schilfers’ van Lenny Peeters besproken in De Standaard der Letteren

In april verscheen Schilfers van Lenny Peeters bij Uitgeverij Prometheus. Niet veel later verscheen er in De Standaard der Letteren een recensie geschreven door Bert van Raemdonck, die het boek…

Lees verder >
Recensie van ‘Een nieuw geluid’ van Gillis Dorleijn & Wiljan van den Akker in de Volkskrant

Recensie van ‘Een nieuw geluid’ van Gillis Dorleijn & Wiljan van den Akker in de Volkskrant

De dichter Sasja Janssen schreef afgelopen zaterdag een recensie over Een nieuw geluid van Gillis Dorleijn & Wiljan van den Akker in de Volkskrant. Ze verbleef ‘met plezier in het…

Lees verder >
Olivier van Beemen wint Brusseprijs 2025 met ‘Ondernemers in het wild’

Olivier van Beemen wint Brusseprijs 2025 met ‘Ondernemers in het wild’

Afgelopen zaterdag heeft onderzoeksjournalist Olivier van Beemen de Brusseprijs gewonnen met zijn boek Ondernemers in het wild. Deze prijs wordt sinds 2006 jaarlijks uitgereikt voor het beste journalistieke boek van…

Lees verder >