Simone van der Vlugt was vanochtend te gast bij Koffietijd om te praten over haar onlangs verschenen thriller De Doorbraak. Pernille La Lau prijst de schrijfster voor haar vermogen om de lezer constant op een verkeerd been te zetten. La Lau stond versteld hoe Van der Vlugt alle eindes van dit spannende plot met elkaar verbindt en de lezer weet te verrassen in De doorbraak. Van der Vlugt vertelt in het interview onder meer hoe persoonlijke ervaringen en onderzoek haar helpen bij het schrijven van haar boeken en hoe ze aan het eerste idee voor een verhaal komt.

Daarnaast, liet Simone van der Vlugt ook weten dat haar bij Ambo Anthos verschenen Lois Elzinga-trilogie een televisieserie zal worden. Endemol kocht de rechten hiervoor.

Klik hier om deze aflevering van Koffietijd terug te kijken. Het fragment met Simone van der Vlugt begint bij 24:35 minuten.

De pers over De doorbraak:

‘Van der Vlugt zet een pakkend verhaal neer over familieperikelen dat je, mede door haar vlotte pen, in de greep houdt tot de onthullende plot.’ Nederlands Dagblad ****

‘Yes! Er is een nieuw boek van Simone van der Vlugt.’ Vriendin

 Over De doorbraak: 

De jonge Romée breekt door als zangeres na een desastreuze jeugd met een tirannieke vader. Maar alle plotselinge roem en succes maken haar niet gelukkig. Haar broer Rob, het enige familielid met wie ze het goed kan vinden, raakt vermist op zijn wereldreis. In haar professionele leven wordt ze beschuldigd van plagiaat en geterroriseerd door een anonieme stalker. Romée trekt zich steeds meer terug en probeert wanhopig grip op haar leven te krijgen. Op het randje van een burn-out gaat ze op zoek naar Rob, maar de zoektocht is niet zo eenvoudig als ze dacht.

Om antwoorden te krijgen moet Romée terug naar haar ouderlijk huis, waar oude wonden worden opengereten.

Intussen komt haar stalker steeds dichterbij. Wat is de waarheid, en wie kan ze vertrouwen?

 Simone van der Vlugt (1966) is een van Nederlands grootste schrijvers van thrillers, jeugdboeken en historische romans. Haar eerste thriller, De reünie, was direct een groot verkoopsucces en werd genomineerd voor de NS Publieksprijs. Dat succes bevestigde ze daarna met onder meer SchaduwzusterHet laatste offerBlauw waterOp klaarlichte dag (winnaar NS Publieksprijs), Vraag niet waarom en, recent, Toen het donker werd. Haar boeken verschijnen onder andere in Engeland, Amerika, Duitsland, Spanje, Latijns-Amerika, Tsjechië, Italië, Denemarken, Hongarije en Litouwen.

 Over Toen het donker werd:

‘Met dit verhaal vol verraad, onderhuidse spanningen en hartstocht overtreft Van der Vlugt zichzelf. Alles klopt: de goed uitgewerkte verhaallijnen, de wendingen, de zinderende afloop. IJzersterke thriller!’ De Telegraaf *****

‘Van der Vlugt voert de onderhuidse spanning flink op en tovert op de laatste bladzij nog een verrassing uit haar mouw.’ Noordhollands Dagblad

‘Het is Van der Vlugt wel toevertrouwd dit alles vakkundig uit te werken tot het beloofde rampscenario.’ Trouw

Over Vraag niet waarom:

‘De onverwachte wendingen in het plot zijn een cadeautje. Net als je denkt te weten hoe het zit, zit het toch weer anders.’ Dagblad de Limburger

Ook interessant



Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

Vier ballen voor Willem Melchings ‘De zelfdenker’ in NRC

Afgelopen vrijdag verscheen een recensie met vier ballen voor Willem Melchings De zelfdenker in NRC. In de recensie wordt inhoudelijk ingegaan op het gedachtegoed van Karel van het Reve en Melchings…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

Herman Tjeenk Willink te gast bij Buitenhof

Herman Tjeenk Willink was afgelopen zondag te gast bij Buitenhof om zijn nieuwe boek Het Tij tegen te bespreken. In de uitzending uit en onderbouwt de oud-politicus zijn zorgen over…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

Frits van Oostrom presenteert ‘De Reynaert’ bij afscheid van Universiteit Utrecht

Afgelopen vrijdag verscheen De Reynaert. Leven met een middeleeuws meesterwerk van Frits van Oostrom en nam hij tevens afscheid als universiteitshoogleraar van de Universiteit Utrecht. In totaal was Van Oostrom…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

Ruud Koopmans te gast op NPO Radio 1

Afgelopen zondag was Ruud Koopmans te gast bij WNL In de kantine op NPO Radio 1, naar aanleiding van zijn nieuwste boek De asielloterij. In de uitzending pleit hij voor…

Lees verder >
★★★★ in Trouw voor Rob Vreekens ‘Een heidens karwei’

★★★★ in Trouw voor Rob Vreekens ‘Een heidens karwei’

Vorige week woensdag ontving Een heidens karwei van Rob Vreeken een lovende recensie met maar liefst vier sterren in Trouw. Een week eerder besprak Vreeken het boek in zijn bijbehorende…

Lees verder >
Alara Adilow met ‘Mythen en stoplichten’ genomineerd voor De Grote Poëzieprijs 2023

Alara Adilow met ‘Mythen en stoplichten’ genomineerd voor De Grote Poëzieprijs 2023

De bundel Mythen en stoplichten van Alara Adilow is genomineerd voor De Grote Poëzieprijs 2023. Deze prijs wordt uitgereikt aan de beste Nederlandstalige bundel van het afgelopen jaar. Gisteravond werden de dichters…

Lees verder >
Uitgeverij Prometheus standaard afbeelding

Herman de Coninckprijs voor ‘Mythen en stoplichten’ van Alara Adilow

Gisteren, op Wereld Poëziedag, werd bekendgemaakt dat Mythen en stoplichten van Alara Adilow is bekroond met De Herman de Coninckprijs 2023. Wij feliciteren haar van harte met het winnen van…

Lees verder >
Dai Carter bij Jinek en in Het Parool

Dai Carter bij Jinek en in Het Parool

Afgelopen vrijdag was Dai Carter te gast bij Jinek om het te hebben over zijn nieuwste boek, Mentale kracht. Zaterdag volgde een mooi interview door Robert Vuijsje in Het Parool,…

Lees verder >