Jussi Adler-Olsen
Jussi Adler-Olsen (1950) is dé ongekroonde koning van de Scandinavische misdaadliteratuur. De boeken uit zijn Serie Q worden over de hele wereld vertaald. Van de serie zijn in Nederland meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht.
Jussi Adler-Olsen (1950) is dé ongekroonde koning van de Scandinavische misdaadliteratuur. De boeken uit zijn Serie Q worden over de hele wereld vertaald. Van de serie zijn in Nederland meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht.
Op haar zestigste verjaardag pleegt een vrouw zelfmoord. Haar dood leidt tot de heropening van een onopgeloste zaak uit 1988. In eerste instantie lijkt dit niet iets voor afdeling Q, …
Al meer dan 10 jaar is Assad een mysterieuze, drijvende kracht binnen afdeling Q, maar een kettingreactie aan heftige gebeurtenissen brengt hem op de rand van de totale ineenstorting. Alleen …
Een razend spannend moordverhaal, van de auteur van de Serie Q Wanneer de vrouw van Lars Hvilling hem plotseling verlaat, wordt zijn doodnormale leven flink verstoord. ‘Saai’ noemt ze hem …
In 1987 worden de verminkte lichamen van een broer en zus gevonden in een zomerhuisje in de buurt van Rørvig, in Noord-Seeland. Uit het politieonderzoek blijkt dat de dader gezocht …
Op een prachtige winterdag verdwijnt de jonge linkse politica Merete Lynggaard zonder een spoor achter te laten. De media duiken op het verhaal en suggereren van alles: van moord en …
Afdeling Q werkt aan de oplossing van een reeks mysterieuze branden, maar krijgt dan de melding van Schotse collega’s dat ze een flesje hebben gevonden. Dit bevat een stukje papier …
Naar aanleiding van een gewelddadige overval op een bordeelhoudster in Kopenhagen duikt Rose, de eigenzinnige assistente van brigadier Carl Mørck, op de kwestie van een jaren geleden verdwenen prostituee – …
De Serie Q van Jussi Adler-Olsen bereikt keer op keer de internationale bestsellerlijsten. Het Marco-effect, het nieuwste deel, is misschien wel de spannendste thriller van de afgelopen tien jaar.Marco’s oom …
Wanneer rechercheur Carl Mørck tijdens zijn hazenslaapje in de kelder op het politiebureau in Kopenhagen wordt gebeld door een collega op het eiland Bornholm die hem een oude, onopgeloste zaak …
Ze zijn jong, knap, lopen in merkkleding en besteden dagelijks uren aan hun haar – en daarbij leven ze van een uitkering.Deze jonge vrouwen denken alleen aan zichzelf, maar leiden …
De bedrijfsterrorist speelt zich af in Nederland en vertelt het verhaal van Peter de Boer, een zakenman met een bedenkelijk verleden. De Boer schakelt bedrijven uit in opdracht van de …
Het Alfabethuis is een thriller over twee Engelse piloten in de Tweede Wereldoorlog die tijdens een verkenningsvlucht boven Duitsland worden neergeschoten. Om niet in handen van de vijand te vallen …
Vlak voor zijn internationale doorbraak met de Serie Q, de succesvolste misdaadserie van de laatste jaren, publiceerde Jussi Adler-Olsen Het Washingtondecreet, een thriller die zich afspeelt rond de Amerikaanse verkiezingen.Bij …
Op 29 juli verscheen er in NRC een artikel over de toenemende dreiging van het verlies van vogelsoorten. Het onlangs verschenen boek Vogelmeisje van Mya-Rose Craig werd in het artikel…
Lees verder >Op 27 juli is verscheen er in Knack een groot interview met Howard Jacobson, waarin hij vertelt over zijn recent verschenen boek Moederskind. Het boek werd daarnaast door Knack met…
Lees verder >Vandaag verscheen er in De Limburger een recensie over de nieuwste roman van Berend Sommer, Gouden dagen. Recensent Koen Eykhout is enthousiast: ‘Alleen al voor het eerste hoofdstuk verdient Berend…
Lees verder >Afgelopen zaterdag verscheen er een interview in AD Mezza met Ciel Heintz, over haar nieuwe boek Broeinest. Het manuscript heeft jaren op de plank gelegen. Na haar vorige titel Pensionado’s besloot Heintz te stoppen:…
Lees verder >Zaterdag 9 juli verscheen er een recensie van de debuutbundel van Alara Adilow, Mythen en stoplichten, in Het Parool. Recensent Dieuwertje Mertens is positief over de bundel: ‘Wat een eigenzinnig, indrukwekkend en intens…
Lees verder >Donderdag 7 juli maakte NRC een lijst bekend met de beste boeken van 2022 tot nu toe. In de lijst fictie staan: Buitenleven, van Nina Polak; Tekenen van het universum, van Emy…
Lees verder >Op zaterdag 9 juli is er een recensie verschenen in de Volkskrant over de biografie van Frederik Kaiser: Een passie voor precisie, geschreven door Rob van den Berg. De recensent, Govert Schilling,…
Lees verder >Afgelopen vrijdag verscheen er in NRC een recensie van het boek Engelen uit Europa, van historicus Hans van der Jagt. Recensent Jeroen van der Kris is positief over het boek dat gouverneur-generaal Idenburg…
Lees verder >