18,99

Nog niet verschenen, reserveer een exemplaar

Beschikbaar op 19-07-2023

1940. Italië is in oorlog. Salvatore Todaro heeft de leiding over de onderzeeër Cappellini, varend over de wateren van de Atlantische Oceaan. Een Belgisch vrachtschip is in zicht. De vijand. Commandant Todaro doet wat hij moet doen: hij laat het schip zinken. Maar in strijd met bevelen van hogerop, gehoorzamend aan de veel overtuigender wet van de zee, redt hij de 26 overlevenden en brengt hen aan wal.
Commandant is Sandro Veronesi’s kijk op dit waargebeurde verhaal van menselijkheid in tijden van oorlog. Het is een even aangrijpend als noodzakelijk boek voor onze tijd, waarin politici daadwerkelijk oproepen asielboten tegen te houden of zelfs te bombarderen

Sandro Verones (1959) is een van de grootste Italiaanse schrijvers van zijn generatie. Maar liefst tweemaal won hij de Premio Strega, de belangrijkste Italiaanse literaire prijs van het jaar; voor zijn romans Kalme chaos en De kolibrie.

Edoardo de Angelis (1978) is een Italiaanse filmregisseur en scenarioschrijver.

Over De kolibrie:

‘Een van de belangrijkste Italiaanse auteurs van zijn generatie.’ – Boekenpanel De wereld draait door

‘Een rijke en intrigerende roman van een schrijver die alles heeft gegeven wat hij in zich had.’ – Het Parool

‘Minutieus ontleedt Veronesi moeizame relaties tussen mannen en vrouwen, tussen ouders en kinderen.’ – Trouw

‘Als romanschrijver lijkt Veronesi steeds tijdlozer te worden. In Italië wordt hij al vergeleken met Beckett en Tolstoj.’ – Humo


Sandro Veronesi (Prato, 1959) is een van de grootste Italiaanse schrijvers van zijn generatie. Met zijn romans als Kalme chaos, XY en Zeldzame aarden werd hij ook in Nederland een literaire publiekslieveling.
>

Details


ISBN : 9789044653281
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 144
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : juli 2023

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven