10,99

‘Ik weet wie je bent, Alessandro Veronesi, ik ken jouw ziel, en ik voorzeg je dat jij je uiterste best zult doen en je ervoor zult inzetten dat je vader niet sterft in een ziekenhuisbed, maar, volgens zijn wens, in zijn eigen bed, in de vertrouwdheid van zijn eigen woning, op de eerste verdieping van het, door hemzelf in 1968 ontworpen, functionalistische herenhuis aan de Via Bruno Buozzi 3 in Prato, waar jij bent opgegroeid.’
Sandro Veronesi (1959) staat inmiddels algemeen bekend als een van de grootste Italiaanse schrijvers van zijn generatie. Zijn gestaag groeiende oeuvre bevat onder meer de schitterende romans Kalme chaos (verfilmd met Nanni Moretti), XY en het inmiddels ook verfilmde Nauwelijks geraakt, boeken die ook in Nederland en België bijzonder veel succes hadden.
Misplaatste kussen is de eerste verhalenbundel van Veronesi, die zich ook in dit genre een meester betoont. Al zijn verhalen eindigen met een verrassende draai: een zoon die denkt zijn dominante vader eindelijk te hebben verslagen komt bedrogen uit, een doodgemartelde schildpad laat zijn kwelgeesten niet met rust, en een vrouw keert terug naar haar minnaar op grond van een denkbeeldige droom. Een schitterend boek, zowel voor Veronesi’s talrijke liefhebbers als voor degenen die hem nog nooit lazen.

‘Zijn stijl maakt dat zijn romans uitblinken in eigenzinnigheid.’ Het Financieele Dagblad

‘Veronesi is een meester in het bedenken van situaties waarin zijn personages alle grond onder hun voeten voelen verdwijnen.’ Het Parool

‘Veronesi heeft je voortdurend in de houdgreep.’ de Volkskrant

‘De ster van de Italiaanse letteren.’ Trouw


Sandro Veronesi (Prato, 1959) is een van de grootste Italiaanse schrijvers van zijn generatie. Met zijn romans als Kalme chaos, XY en Zeldzame aarden werd hij ook in Nederland een literaire publiekslieveling.
>

Details


Auteur(s) : Sandro Veronesi
ISBN : 9789044621723
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 208
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : september 2012

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven