Het Grote gevecht

17,50

Een echte leider durft plannen te maken voor 2030-2040. Zo’n ceo ontfermt zich over de grote vraagstukken, zoals de groeiende kloof tussen arm en rijk en de opwarming van de aarde. Een echte leider is een moedige pionier.
In zijn nieuwste bestseller reconstrueert Jeroen Smit hoe Unilever-ceo Paul Polman (2009-2019) van Unilever een force for good probeert te maken. Want bedrijven die stellen op de wereld zijn om geld te verdienen, hebben in zijn ogen geen bestaansrecht.
Overheden en goededoelenorganisaties dragen hem op handen, maar het vertrouwen van analisten en beleggers blijft dun. Polmans poging om Unilever een veilige Nederlandse haven binnen te loodsen, zo de Brexit te ontvluchten en bescherming tegen op snelle winst gerichte aandeelhouders te zoeken, loopt uit op een drama. Balancerend tussen ‘het geld’ en ‘het goede’ loopt Polman, meer ‘priester’ dan ceo, te ver voor de troepen uit.

‘Een spannend boek!’ Matthijs van Nieuwkerk, DWDD

‘Hij vertelt als een alwetende verteller, op een vlotte en tegelijkertijd uiterst gedreven gedetailleerde wijze.’ NRC Handelsblad **** [4 ballen]

‘Meeslepend boek.’ RTL Z


Jeroen Smit (1963) doet al meer dan dertig jaar onderzoek naar leiderschap in het bedrijfsleven. Van zijn boeken over Ahold (Het drama Ahold), abn Amro (De prooi) en Unilever (Het Grote Gevecht) zijn meer dan…
>

Details


Auteur(s) : Jeroen Smit
ISBN : 9789044647983
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 432
Editie : 5e druk
Verschijningsdatum : juli 2021

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven