7,99

Een huis in Frankrijk, wie wil dat niet? Martin Bril en zijn vrouw hebben een huis in dat beloofde land. Soms komen ze er maanden niet, maar ineens missen ze het dan, en willen ze er meteen heen, naar hun land, tussen de heuvels. Hout zagen. Vuur stoken. Tuinieren. Door de modder stampen. Van duisternis en stilte genieten zoals die in Nederland niet meer bestaan.

Frankrijk is nog altijd met afstand de populairste vakantiebestemming voor Nederlanders. Als Martin Bril over Frankrijk schrijft, trekt hij een nog groter publiek dan gewoonlijk. Zijn verhalen over Frankrijk zijn onovertroffen. Met weemoed en verwondering schrijft hij over zijn favoriete restaurant, de oude buurman, die zijn hele leven op dezelfde heuvel heeft gewoond, het geknetter van een motorzaag, de muziek van het Franse platteland, de Franse supermarkt en het gedrag van Nederlanders in den vreemde.

Met overgave schrijft hij ook over de boer, die iedere huiseigenaar er bij zijn huis bij krijgt, Catharine Laborde, de hese, sexy weervrouw van de Franse televisie, over Franse politiek en de zeden van het platteland. Maar ook Parijs, een stad die hij kent als zijn broekzak, komt in dit boek uitgebreid voor. Want Frankrijk is voor Bril inmiddels veel groter dan dat eigen erf waar uiteindelijk toch alles om draait.

Plat du Jour
is een verzameling van Brils mooiste, ontroerendste en geestigste stukken over Frankrijk. Een boek om te koesteren met vakantie in Frankrijk of thuis op de bank.

Martin Bril (1959), schrijver, dichter, journalist en columnist, publiceerde eerder over Frankrijk het boek De Franse slag, dat enkele malen werd herdrukt.

Over De Franse slag:

‘Ook op het Franse platteland een meesterlijke observateur.’ Metro

‘Veruit de leukste van alle boeken die Nederlandse schrijvers wijden aan Frankrijk.’ Algemeen Dagblad

‘Waar hij ook is, wat er ook gebeurt, het is altijd Bril die je leest.’ NRC Handelsblad

‘Deze bundel prijkt op eenzame hoogte tussen de vele “ik heb een huisje in Frankrijk”-boeken. Bijna op Carmiggelt-hoogte.’ Trouw


Martin Bril (1959-2009) schreef jarenlang een van de meest gelezen columns in Nederland, eerst in Het Parool en vanaf 2001 ook in de Volkskrant. In Vrij Nederland schreef hij het wekelijkse feuilleton ‘Evelien’, waarvan tevens…
>

Details


Auteur(s) : Martin Bril
ISBN : 9789044618884
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 156
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : april 2011

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven