8,99

Vaarwel Evelien is het vijfde deel in de Evelien-reeks van Martin Bril, een bundeling van zijn befaamde feuilleton uit het weekblad Vrij Nederland.

Ook in deze nieuwe bundel probeert de beroemde huisvrouw uit Amsterdam-Zuid vergeefs haar geluk te vinden. Op dit feuilleton werd een tv-serie gebaseerd, waarin Kim van Kooten Evelien speelde.

Op zijn ironische wijze vertelt Martin Bril in dit nieuwe boek hoe Eveliens leven in de ban raakt van haar hysterische zus Sylvia wanneer die een verhouding begint met Eveliens criminele buurman. Genadeloos legt Bril opnieuw het wezen van het versleten huwelijk van Evelien en haar man Harko bloot.

Een humoristische en tegelijk tragische vertelling waarin Evelien haar twijfels en onzekerheid probeert te ontvluchten, maar uiteindelijk in dit laatste deel van de reeks dan toch het geluk vindt, hoe klein ook.


Martin Bril (1959-2009) schreef jarenlang een van de meest gelezen columns in Nederland, eerst in Het Parool en vanaf 2001 ook in de Volkskrant. In Vrij Nederland schreef hij het wekelijkse feuilleton ‘Evelien’, waarvan tevens…
>

Details


Auteur(s) : Martin Bril
ISBN : 9789044618549
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 168
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : maart 2011

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven