7,99

Wie een tweede huis in Frankrijk heeft, krijgt daar eigenlijk een tweede vaderland bij cadeau. In Tout va bien schrijft Martin Bril niet alleen over de voor- en nadelen van zo’n tweede huis, maar ook over het Frankrijk van tegenwoordig.

Hij heeft het net zo gemakkelijk over president Sarkozy en Carla Bruni als over zijn stokoude buurman, net zo makkelijk over de gruwelijke banlieues van Parijs als over minuscule gehuchten waar de tijd heeft stilgestaan, net zo gemakkelijk over de teloorgang van het roken als over de geneugten van Saint-Émilion, rode wijn.
Ook in Frankrijk heeft Bril zijn ogen niet in zijn zak zitten. Hij ziet dames met poedels en mannen met macht, hij reist bovendien heel wat af naar de Côte d’Azur, naar Nantes, waar zijn geliefde zangeres Barbara zo prachtig over zingt, naar Courcelles, waar Napoleon zijn tweede bruid opwachtte in de stromende regen, naar het musuem dat Jacques Chirac voor zichzelf liet bouwen, naar de Atlantische kust om oesters te eten. Ook bezoekt hij het huis van Gertrude Stein en Alice Toklas, slentert hij door de straten van Patrick Modiano, neemt hij een kijkje bij het graf van Neerlands eerste koning, Lodewijk, en leert hij een boer pindakaas eten.
Geen vakantie naar Frankrijk is compleet zonder een boek van Martin Bril!


Martin Bril (1959-2009) schreef jarenlang een van de meest gelezen columns in Nederland, eerst in Het Parool en vanaf 2001 ook in de Volkskrant. In Vrij Nederland schreef hij het wekelijkse feuilleton ‘Evelien’, waarvan tevens…
>

Details


Auteur(s) : Martin Bril
ISBN : 9789044618778
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 144
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : april 2011

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven