Cornald Maas volop in de aandacht met nieuwe boek ‘Ach kind toch’


Vandaag verschijnt het nieuwe boek Ach kind toch van Cornald Maas . Aan de hand van de brieven die zijn moeder hem gedurende zijn leven gestuurd heeft en zijn eigen herinneringen vertelt hij in Ach kind toch het levensverhaal van zijn moeder.

Vandaag is Maas te gast bij The Friday Move met Wilfred Genee, en verschijnt er een artikel over het nieuwe boek in De Telegraaf. Morgen zal MAX Nieuwsweekend op Radio 1 hem ontvangen en verschijnen er artikelen in het Volkskrant Magazine en in het Algemeen Dagblad.

Aanstaande dinsdag een zeer bijzonder interview bij Pauw, waar Maas te gast zal zijn samen met zijn moeder.

Hij zal verder deze week nog geïnterviewd worden in radioprogramma Nooit meer slapen op woensdagnacht, en in Koffietijd op donderdag.

Ach kind toch ligt vanaf vandaag in de boekhandels.


Over Ach kind toch:

Sinds hij het huis uitging ontving Cornald Maas honderden brieven van zijn moeder, waarin zij hem schrijft over haar leven, haar dilemma’s en zorgen.

Aan de hand van deze unieke correspondentie en zijn eigen herinneringen, vertelt Maas het verhaal van een vrouw die, opgegroeid in een eenvoudig milieu in een andere tijd, er alles aan doet om zich te ontwikkelen. Ach kind toch is ook het grotere verhaal van moeders (en vaders) die niet het leven konden leiden dat ze in andere tijden en omstandigheden misschien wél zouden hebben geleid, maar die hun kinderen de kans gaven uit te vliegen.

Een voor iedereen herkenbaar verhaal over pieken en dalen in een mensenleven, over ouder- en moederschap, familie, liefde, scheiding en hereniging, verlies van dierbaren, en het onvermijdelijke eigen naderende einde – over alles wat zich in een ‘gewoon’ maar bijzonder mensenleven aandient.

 

 

Cornald Maas (1962) is schrijver en presentator van Volle Zalen en andere culturele tv-programma’s. Hij is commentator van het Eurovisie Songfestival. Eerder publiceerde hij onder meer Op de helft, Over de helft, Uit elkaar, Trotse ouders, Verlies en Duizend vragen heb ik over de dood.

 

‘Met zwier en liefde bewijst ook Cornald Maas mijn credo: moeders worden nimmer mensen — moeders blijven moeders.’ Tom Lanoye