Franca Treur wordt columnist voor Trouw


Afgelopen zaterdag publiceerde Trouw de eerste nieuwe column van Franca Treur. Deze column behoort tot een nieuwe serie die afwisselend geschreven wordt door Franca Treur en Gerbrand Bakker. Hierin vertellen de twee auteurs om de beurt over lezen, schrijven en het literaire leven. Lees hier Treurs nieuwe column Niet lezen, niet schrijven in Trouw. 

Eerder verscheen er al een interview met Franca Treur naar aanleiding van haar jongste bundel Slapend rijk in NRC en was ze te gast bij NPO Radio1 NOS Met het Oog Op Morgen en Tijd voor Max. Ook verscheen er een lovende recensie van haar boek in de Volkskrant


Over Slapend rijk:

De bundel Slapend rijk zit vol mensen die niets bijzonders doen, behalve in de smaak proberen te vallen, ergens aan proberen te wennen of iemand beminnen terwijl er een derde in het spel is.

In verhalen van steeds twee bladzijden wordt bij de lezer een mix aan gevoelens opgeroepen, van medelijden en plaatsvervangende schaamte tot sympathie en herkenning. Iedereen probeert wel eens onhandig indruk op iemand te maken. En wie kent niet het gevoel van teleurstelling, omdat een ander niet precies zo denkt als jij?

Na het succes van X&Y is Slapend rijk een nieuwe bundeling piepkleine psychologische verhalen, groots geïllustreerd door Olivia Ettema.

Franca Treur
 is de auteur van het bekroonde en verfilmde Dorsvloer vol confettiDe woongroep, het Zeeuwse Boekenweekgeschenk Ik zou maar nergens op rekenen en X&Y. In oktober 2017 verscheen haar nieuwe roman, Hoor nu mijn stem, die prachtige recensies kreeg en meteen op de bestsellerlijsten terechtkwam.

Olivia Ettema tekent voor onder meer NRC Handelsblad, Trouw, De Groene Amsterdammer, Het Concertgebouw en het Haagse Kinderboekenmuseum. Zij doceert illustratie aan AKV St Joost. Vorig jaar verscheen van haar het bejubelde Pruimen op sap, een erotisch ABC-boek in samenwerking met Ewoud Sanders.