Tanja Kok bij De Ochtend Show to go: ‘Het is nooit goed genoeg.’


Vandaag was Tanja Kok te gast in De Ochtend Show to go om nader in te gaan op de modellenwereld, waarover zij Help! Ik ben model geschreven heeft.

‘Ik krijg best wel vaak te horen dat ik slimmer ben dan ik eruit zie. Het is zo’n rare aanname dat modellen dom zijn. Terwijl je als model ZZP’er bent en je je eigen bedrijf hebt, en je moet alles zelf doen. Daar moet je best slim voor zijn,’ aldus Kok.

Zowel in het boek als tijdens de uitzending vertelt ze over de zware kanten van het ogenschijnlijk glamoureuze modellenleven. ‘Ik had het gevoel dat het nooit genoeg was. Het gevaar is dat je gaat geloven dat er iets mis met je is. Maar dat is natuurlijk niet zo.’

Bekijk de uitzending hier terug.

Help! Ik ben model ligt vanaf vandaag in de winkel.


Over Help! Ik ben model:

Wie weten er beter hoe het is in de échte wereld van mode, fotografen, ontwerpers, stylisten en visagisten dan de modellen zelf? Tanja Kok, internationaal ontdekt als model op haar 24ste, neemt je mee van achter de schermen naar vóór de camera en óp de catwalk.

Tanja vertelt zonder Instagram-filter over de dingen die zij als model meemaakte. Met welke verwachtingen teken je bij een bureau? Hoe word je gekeurd? En hoe reageer je als je wordt ontdekt door… een modelizer?

Voor Help! Ik ben model interviewde Tanja talloze insiders die een kijkje geven in hun leven. Daarnaast schreef ze twaalf verhalen over het spannende, maar soms ook onthutsende leven van internationale fotomodellen.

Het modellenleven van Tanja is een jarenlange ontdekkingsreis geweest. Die reis was ze graag begonnen mét de kennis van de tips en trucs die zij nu in Help! Ik ben model geeft. Met dit boek in de hand wordt duidelijk wat het werkelijke leven van een fotomodel inhoudt, inclusief alle ups en downs. Want in een tijd van fotoshoppen, opgepoetste selfies en filters is niets wat het lijkt.

Met fotograaf Marc de Groot, supermodel Frederique van der Wal, stylist Fred van Leer, modeontwerper Edwin Oudshoorn, Vogue-hoofdredacteur Karin Swerink en vele anderen.

Tanja Kok (1985) studeerde communicatie en werkte vijf jaar als redacteur bij nos Jeugdjournaal toen haar internationale modellencarrière begon. Ze woonde in wereldsteden, schreef columns en maakte in New York een serie voor styletoday. Tanja presenteert, geeft trainingen en schrijft een scenario voor een dramaserie.

‘In dit boek staan adviezen van de fotograaf, de visagist en hoofdredacteur waarmee ik mijn eerste Vogue-cover heb geschoten! Tanja’s insiders vertellen dat de persoonlijkheid van een model enorm belangrijk is voor succes. Mijn tip: probeer je te onderscheiden.’
Supermodel Rose Bertram